Anderlecht smijt met het geld: reeks topdeals op komst

Anderlecht smijt met het geld: reeks topdeals op komst

Anderlecht is van plan flink te investeren in nieuwe spelers voor het komende seizoen. Ze tonen interesse in verschillende talentvolle spelers van over de hele wereld, variërend van rechtsbacks, centrale verdedigers, middenvelders tot doelmannen.

Oliver Sonne (23): Silkeborg IF

Anderlecht blaast nieuw leven in een oude transferzaak. Het Laatste Nieuws meldt dat Sporting opnieuw serieuze interesse toont in Oliver Sonne, de 23-jarige rechtsback van Silkeborg.

Dit is niet de eerste keer dat Anderlecht gelinkt wordt aan de rechtsback. In december werd er ook al gesproken over een mogelijke transfer. Nu mengt Anderlecht zich opnieuw in de strijd, met een prijskaartje van rond de anderhalf miljoen euro voor Sonne.

Hij is van nature een rechtsback, die fysieke kracht, snelheid en offensieve kwaliteiten combineert. Sonne beschikt over groot volume en loopvermogen, en hij behoort tot een van de beste spelers op zijn positie in de Eliteserien.

Zijn tactische intelligentie en veelzijdigheid maken hem extra waardevol. Zijn beste positie in het elftal is rechtsback, maar heeft Sonne ook bewezen dat hij kan spelen als rechtermiddenvelder of zelfs als rechter winger.

Sonne’s goede prestaties leverden hem in oktober een eerste selectie op voor de nationale ploeg. Niet voor die van Denemarken, waar hij geboren is, maar wel van Peru. Sonne werd in Peru verwelkomd als een ware ster en maakte bewust en definitief de keuze voor La Blanquirroja boven het Deense nationale team.

Hierdoor werd hij een van de meest geliefde spelers van het Peruviaanse nationale team. Sonne wordt als een echte ster behandeld door zowel de media als de fans.

Mehdi Ghayedi (25): Ittihad Kalba

Anderlecht staat voor een mogelijke verandering deze zomer met het vertrek van Anders Dreyer in het vooruitzicht. De club is daarom actief bezig met het speuren naar potentiële vervangers.

In deze zoektocht heeft Jesper Fredberg zijn oog laten vallen op Medhi Ghayedi, de sterspeler van de Iraanse topploeg Ittihad Kalba, waar hij tevens het rugnummer 10 draagt. Met indrukwekkende cijfers van 9 doelpunten en 5 assists is de 25-jarige Ghayedi momenteel de derde meest beslissende speler in de UAE Pro League

 Niet alleen Anderlecht, maar ook grootmachten als FC Porto, Sporting Braga en diverse Japanse clubs tonen interesse in zijn diensten. Hoewel Ghayedi niet exact dezelfde speelstijl en profiel heeft als Dreyer, biedt hij wel een groot potentieel en specifieke kwaliteiten.

De Iraanse international, met 18 interlands en 7 doelpunten op zijn naam, heeft dit seizoen bij Ittihad Kalba voornamelijk als centrale aanvaller en linkerspits gespeeld, maar kan ook op rechts uit de voeten. Bovendien lijkt hij op het eerste gezicht sneller en dribbelvaardiger dan Dreyer, met een speelstijl die attractiever is in vergelijking met de Deen.

Ghayedi trok ook de aandacht van Celtic Glasgow, toen Ange Postecoglou nog aan het roer stond bij de Schotse topclub. The Scotsman noemde hem treffend 'het Iraanse wonderkind' en een assistenkoning.

Mamadou Coulibaly (20): AS Monaco

Volgens Sacha Tavolieri heeft Sporting zijn zinnen gezet op Mamadou Coulibaly, een Franse U20 international. Coulibaly, 20 jaar oud, bevindt zich in het laatste jaar van zijn contract bij AS Monaco, waar hij al drie wedstrijden in de eerste ploeg heeft gespeeld.

Anderlecht heeft naar verluidt al officieel geïnformeerd naar de voorwaarden voor een mogelijke transfer bij de entourage van de speler. Het is echter niet alleen Anderlecht die geïnteresseerd is; verschillende Franse eersteklassers tonen ook belangstelling.

Qua speelstijl wordt Coulibaly vergeleken met Eduardo Camavinga van Real Madrid, wat zijn potentieel onderstreept.

Het is niet verwonderlijk dat twee jaar geleden enkele van de grootste Europese clubs, waaronder FC Barcelona, Bayer Leverkusen, Atlético Madrid, Juventus, Tottenham, AC Milan en Manchester City, in de rij stonden voor zijn handtekening.

Desondanks besloot de Fransman destijds om zijn eerste profcontract bij Monaco te tekenen. Hoewel zijn speelstijl vaak wordt vergeleken met die van Camavinga, wordt hij binnen de club meer vergeleken met Aurélien Tchouaméni, de middenvelder die twee jaar geleden voor 80 miljoen euro van Monaco naar Real Madrid vertrok.

Coulibaly werd beschouwd als de natuurlijke opvolger van Tchouaméni in het Prinsdom.

David Oduro (17): Accra Lions

SPORT heeft gemeld dat Anderlecht zijn oog heeft laten vallen op David Oduro, een 17-jarige Ghanese wingback die ook op de radar staat van verschillende Europese topclubs. Oduro heeft dit jaar zelfs een proefperiode van drie weken doorlopen bij Chelsea, waar hij naar verluidt een goede indruk maakte, alsook bij FC Barcelona.

Ook tijdens zijn verblijf in de Catalaanse hoofdstad heeft Oduro een uitstekende indruk achtergelaten. De trainers van La Masia waren onder de indruk van zijn profiel, zijn fysieke kracht en zijn spelintelligentie.

Zozeer zelfs dat ze hem vroegen om zijn verblijf te verlengen om hem verder te 'testen', hoewel dit niet mogelijk was vanwege het verstrijken van zijn visum.

Hoewel er nog geen concrete stappen zijn gezet om de speler aan te trekken, die dit jaar meerderjarig wordt en op zoek zal gaan naar een overstap naar een Europese club, blijft Oduro een veelbelovend talent.

Op slechts 17-jarige leeftijd heeft hij al bijna 50 wedstrijden gespeeld in het eerste elftal van Accra Lions, een topclub in Ghana. Hij speelt als aanvallende linksback, waarbij zijn snelheid, fysieke kracht en diepgang tot zijn sterke punten behoren.

Lothar Matthäus, een clubicoon van Bayern München en vennoot bij Accra Lions sinds vorig jaar, heeft Oduro regelmatig zien spelen. Hij tipt Oduro zelfs als de 'volgende Alphonso Davies'. “Hij is een zeer snelle voetballer met veel interessante aanvallende kwaliteiten”, aldus de Duitser in een interview met Mundo Deportivo.

Samuel Dahl (21): Djurgardens

Zowel Anderlecht als Ludwig Augustinsson willen een definitieve zomertransfer, maar financiële kwesties vormen nog een obstakel dat eerst moet worden overwonnen. Hoewel de transferprijs van de Zweed binnen het bereik van Anderlecht ligt, wordt benadrukt door Het Nieuwsblad dat zijn relatief hoge salaris een struikelblok kan vormen.

Daarom onderzoekt Anderlecht ook andere interessante opties op de transfermarkt. Volgens dezelfde krant, evenals verschillende Zweedse media, volgt Sporting de ontwikkelingen rond Samuel Dahl (21) nauwlettend.

De linksback en Zweedse belofteinternational speelt momenteel voor Djurgardens en zou volgens Het Nieuwsblad tussen de 3 en 4 miljoen euro moeten kosten.

Dahl, die oorspronkelijk als middenvelder is opgeleid, wordt geprezen om zijn fysieke kracht, behendigheid, snelheid, techniek en aanvallende kwaliteiten, waardoor hij wordt gezien als een modern profiel in de defensie.

Er wordt voorspeld dat hij binnenkort de stap naar het buitenland zal zetten om zijn veelbelovende ontwikkeling voort te zetten. In januari verdiende hij zijn eerste selectie voor het Zweedse nationale elftal en maakte zelfs zijn debuut als basisspeler in de wedstrijd tegen Estland.

Hoewel Het Nieuwsblad spreekt van een vraagprijs van 3 à 4 miljoen euro, wordt in Zweden gemeld dat Djurgarden tussen de 4 à 5 miljoen euro voor de linksback wil ontvangen.

Rome-Jayden Owusu-Oduro (19): AZ Alkmaar

Anderlecht overweegt de jonge en veelbelovende Nederlandse doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro aan te trekken. Sporting ziet in hem het potentieel voor een scenario vergelijkbaar met dat van Bart Verbruggen, die van Anderlecht naar de Premier League vertrok voor een 20 miljoen euro.

Binnen AZ Alkmaar staat hij bekend als het grootste keeperstalent dat de jeugdopleiding heeft voortgebracht. Ze koesteren hem als 'Dida', naar de Braziliaanse voormalige topdoelman van AC Milan.

Owusu-Oduro steeg dit seizoen tot de positie van tweede doelman, en toen Matthew Ryan voor de Azië Cup vertrok met Australië, kreeg de tiener zijn kans in het eerste elftal. AZ Alkmaar besloot bewust om geen nieuwe keeper te halen en te vertrouwen op de 19-jarige.

“We zien in hem een potentiële doelman voor AZ 1”, zei Pascal Jansen toen.

Anderlecht toonde vorig jaar december al interesse in Owusu-Oduro, maar de veelbelovende jonge doelman koos ervoor om zijn verbintenis bij AZ Alkmaar te verlengen.

Nu, enkele maanden later, is Anderlecht opnieuw geïnteresseerd in Owusu-Oduro, terwijl ook clubs als Chelsea en Wolverhampton hem op hun radar hebben staan.

Taha Altıkardeş (20): Göztepe

De 20-jarige Turkse belofteinternational, met al 4 caps op zijn naam, is een sterkhouder bij de tweedeklasser. Taha Altıkardeş, een centrale verdediger, staat bekend om zijn aanvallende speelstijl en zijn uitstekende balbehandeling, en wordt zelfs beschouwd als een van de grootste talenten in het Turkse voetbal.

Zijn indrukwekkende dominantie in de lucht en zijn technische vaardigheden, zowel aanvallend als verdedigend, maken hem een vergelijkbaar type als Zeno Debast. In 2021 stond hij al in de belangstelling van gerenommeerde clubs zoals AS Roma, Eintracht Frankfurt, OGC Nice en RC Strasbourg.

Vorig jaar toonde Hellas Verona interesse, terwijl nu zowel Olympique Lyon als Anderlecht zich melden voor zijn diensten. Göztepe heeft echter nog geen definitieve beslissing genomen over de toekomst van Altıkardeş.

Het houdt echter rekening met de belangen van zijn vorige clubs, Bursaspor en Trabzonspor. Trabzonspor heeft recht op 20% van de verkoopwaarde bij een transfer, terwijl Bursaspor een opleidingsvergoeding van 100 duizend euro zal ontvangen.

De situatie rond Altıkardeş blijft dus enorm spannend, met verschillende clubs die strijden om zijn handtekening. Volgens specialisten in het scoutingsgebied zoals Jacek Kulig kan hij, mits hij in de juiste omgeving terechtkomt, uitgroeien tot een absolute superster.

Hugo Siquet (21): Cercle Brugge

In de wintermercato van 2023 deed Anderlecht al een poging om Hugo Siquet binnen te halen, maar de verdediger weigerde resoluut een overstap naar Brussel te maken. Siquet koos destijds vol overtuiging voor het project van Cercle Brugge, uit loyaliteit aan de fans van Standard Luik.

Als geboren en getogen jeugdspeler van de Rouches, waar hij zijn professionele debuut maakte, voelde hij een sterke band met de club. Siquet hield toen vast aan zijn overtuigingen en koos ervoor om niet te tekenen bij Anderlecht.

Vorige week liet Siquet echter weten aan L’Avenir dat hij nog steeds in contact staat met Anderlecht. “Er zijn al gesprekken geweest tussen Anderlecht en mij. Ik had daar in 2022 kunnen tekenen en het contact is nooit verbroken”, zei Siquet vorige week.

“Maar mijn verleden bij Standard maakt het lastig. Brian (Riemer, red.) is goed op de hoogte van de situatie en hij weet hoe ik erover denk, maar meer zal ik niet zeggen (glimlach).”

“Brian is iemand die ik heel graag heb, en ik denk dat het wederzijds is”, deelde Siquet met een glimlach.

De band tussen Siquet en Riemer gaat terug tot drie jaar geleden, toen Siquet nog voor Standard speelde. Riemer, destijds assistent-trainer bij Brentford FC, zag potentie in de aanvallende rechtsback en wilde hem graag naar The Bees halen.

“Hij bleef mij altijd volgen toen ik in 2022 voor Freiburg koos”, voegde Siquet eraan toe in het gesprek met L’Avenir.

POLL: Wie moet Anderlecht zeker halen?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Vormer ziet 'kampioenenmaker' bij Club: "Geniet elke week van hem"
Vormer ziet 'kampioenenmaker' bij Club: "Geniet elke week van hem"

Club Brugge kan dit weekend nog geen kampioen spelen. Maar als het zijn twee resterende wedstrijden ...

34
34
'Genk gaat voor nieuwe coach: pittige optie op tafel'
'Genk gaat voor nieuwe coach: pittige optie op tafel'

Interim-coach Domenico Olivieri bereidt zijn manschappen bij KRC Genk momenteel voor op de ...

69
69
<strong>Hoogspanning: Yaremchuk zet Club Brugge het mes op de keel</strong>
Hoogspanning: Yaremchuk zet Club Brugge het mes op de keel

Na een moeizame start heeft Roman Yaremchuk zich weten op te werken tot een vaste waarde bij ...

153
153
Anderlecht laat niets aan toeval over: 'Titelfeest à la Man City'
Anderlecht laat niets aan toeval over: 'Titelfeest à la Man City'

Komend weekend kan het doek vallen over de titelstrijd in de Jupiler Pro League. In het voor hen ...

158
158
'De Roeck nog niet thuis: Antwerp heeft andere opties'
'De Roeck nog niet thuis: Antwerp heeft andere opties'

Antwerp FC gaat maandag op bezoek bij KRC Genk, wat een sleutelwedstrijd wordt in de strijd om het ...

232
232
'Bayern met handen in het haar: Tuchel naar nieuwe topclub'
'Bayern met handen in het haar: Tuchel naar nieuwe topclub'

Bayern M&uuml;nchen sluit zaterdagnamiddag zijn seizoen af met een verplaatsing op het veld van TSG ...

174
174
Genk in nieuw systeem? Olivieri laat van zich horen
Genk in nieuw systeem? Olivieri laat van zich horen

In de Champions' Play-Offs zijn alle ogen logischerwijs op de titelstrijd gericht, maar ook de ...

329
329
Riemer compleet gek van RSCA'er: "Wat een prof, wat een man"
Riemer compleet gek van RSCA'er: "Wat een prof, wat een man"

RSC Anderlecht krijgt aanstaande zondag mogelijk de kans om beslag te leggen op de landstitel. Maar ...

447
447
Club Brugge krijgt groots nieuws in aanslepend stadiondossier
Club Brugge krijgt groots nieuws in aanslepend stadiondossier

Bij Club Brugge ligt de focus momenteel op het levensbelangrijke duel van aanstaande zondag op ...

1179
1179
'Totale chaos Barcelona: ontslagbrief Xavi ligt klaar'
'Totale chaos Barcelona: ontslagbrief Xavi ligt klaar'

FC Barcelona wil zich aanstaande zondag verzekeren van de tweede plaats in La Liga, maar momenteel ...

135
135
Antwerp glundert: verrassende international op de Bosuil
Antwerp glundert: verrassende international op de Bosuil

Indien het komend weekend niet wint van KRC Genk mag Antwerp definitief een kruis maken over ...

417
417
Riemer & Hayen laten in kaarten kijken voor titelkraker
Riemer & Hayen laten in kaarten kijken voor titelkraker

De kraker tussen Anderlecht en Club Brugge wordt hier en daar "de moeder aller klassiekers" genoemd. ...

267
267
Beerschot biedt definitief uitsluitsel over overname
Beerschot biedt definitief uitsluitsel over overname

Beerschot verzekerde zich enkele weken geleden al van de promotie naar het hoogste niveau, met ...

200
200
'Groen licht in Gent: spits legt medische testen af'
'Groen licht in Gent: spits legt medische testen af'

Op witte rook is het nog even wachten, maar het nieuwe organigram van Sam Baro bij AA Gent krijgt ...

398
398
'Kandidaat-coaches zetten deur open voor Club Brugge'
'Kandidaat-coaches zetten deur open voor Club Brugge'

Zelf ziet Nicky Hayen een vaste benoeming als T1 van Club Brugge wel zitten, maar Bart Verhaeghe en ...

670
670