‘Driedubbele transferklapper: Antwerp gooit het roer om’

‘Driedubbele transferklapper: Antwerp gooit het roer om’

Met de afwezigheid van Marc Overmars vertrouwt de club op Sven Jaecques en Joachim Vercaigne als nieuwe (tijdelijke?) aanspreekpunten voor transfers. Vercaigne, bekend om zijn expertise en netwerk, leidt de zoektocht naar talentvolle én betaalbare spelers.

Hij verkent het dossier van Joseph Nonge, een veelbelovende middenvelder van Juventus, en richt zijn pijlen op Oualid Agougil van Jong Ajax voor versterking in de verdediging. Ook Kyliane Dong, een veelzijdige aanvaller van ESTAC Troyes, staat hoog op het verlanglijstje.

Met deze transfers hoopt Antwerp een nieuwe impuls te geven aan het team voor de komende seizoenen.

Antwerp FC vertrouwt op transfers Vercaigne

Na de eenjarige wereldwijde schorsing van Marc Overmars zijn Sven Jaecques en Joachim Vercaigne de nieuwe aanspreekpunten geworden voor makelaars. Jaecques is ongetwijfeld verheugd dat hij zijn rol als Directeur Voetbalzaken nu kan delen met Vercaigne tijdens de afwezigheid van Overmars.

Eerder heeft Jaecques een jaar lang tegen zijn zin de dubbele functie van sportief directeur en CEO bekleed bij Antwerp, na het vertrek van Luciano D’Onofrio. Het Laatste Nieuws schrijft dat Vercaigne matuur genoeg geacht wordt om op sportief vlak zijn stempel mee te drukken tijdens de afwezigheid van Overmars.

De Standaard schrijft dat Vercaigne bekendstaat als een kenner met veel contacten.

Hij is momenteel druk bezig met de voorbereiding van de komende zomermercato en Antwerp zal moeten vertrouwen op Vercaigne’s expertise om in de komende maanden talentvolle én betaalbare spelers aan te trekken, gezien de financiële beperkingen van de club.

“Al is er maar één goeie speler in Venezuela, ik wil hem vinden”, zei Vercaigne eerder aan Gazet van Antwerpen.

Joseph Nonge (18): Juventus

Volgens transferwatcher Sacha Tavolieri bereidt Antwerp zich voor op het onvermijdelijke vertrek van Mandela Keita door het dossier van Joseph Nonge te verkennen. Nonge is een voormalig jeugdspeler van Anderlecht, en hij werd daar beschouwd als een type-Yaya Touré.

Als spelverdeler voor de defensie stond hij vooral bekend om zijn sterke balbehandeling. Na negen seizoenen bij RSCA maakte hij bijna 3 jaar geleden, op slechts 16-jarige leeftijd, een toptransfer naar Juventus - voor de neus van Manchester United.

De slanke middenvelder begon zijn reis bij Juventus in de U17, klom op naar de U19 en vervolgens naar de Primavera (beloften). In Italië trok Nonge de aandacht met zijn technische vaardigheden, fysieke kracht en zijn moderne profiel, waarbij hij zowel laag als hoog op het veld kon spelen.

Door deze kwaliteiten werd hij vergeleken met Paul Pogba, een van zijn ploegmaats bij de Italiaanse topclub. De Fransman noemde hem ‘Mini Octopus’ en hij lijkte zich te herkennen in de jonge Belg.

Hoewel hij aanvankelijk vergeleken werd met Paul Pogba, beschreef beloftencoach Paolo Montero hem als de volgende Edgar Davids.

In juni zette hij zijn handtekening onder een nieuw contract bij de Oude Dame, dat hem tot en met 2026 aan de club bindt. Vorig jaar groeide Nonge zelfs door tot het eerste elftal van Juventus onder leiding van Massimiliano Allegri.

Begin januari maakte Nonge zijn debuut in de Coppa Italia tegen Salernitana. Na Daouda Peeters en Koni De Winter is Nonge de derde Belg die het heeft geschopt tot het eerste elftal van Juventus.

Oualid Agougil (18): Ajax

De verwachting is dat Antwerp zich zal richten op een inkomend transferbeleid dat gericht is op jonge, veelbelovende spelers met een focus op de toekomst, en dit alles tegen meer duurzame salarissen.

Oualid Agougil van Jong Ajax geldt alvast als een van de doelwitten voor komende zomer. Antwerp zal echter moeten concurreren met clubs als Frosinone en Udinese voor de handtekening van deze talentvolle verdediger/middenvelder.

De 18-jarige Agougil heeft zich bewezen als een waardevolle speler bij Jong Ajax, maar zijn toekomst bij de club is momenteel onzeker door interne problemen en bestuurlijke chaos. Ondanks een voorstel tot contractverlenging, verloopt de voortgang traag vanwege de huidige situatie bij de club.

Desondanks zijn de Amsterdammers enthousiast over de ontwikkeling van Agougil en zien zij veel potentieel in hem. Dit seizoen heeft hij zich ontpopt tot een van de steunpilaren bij Jong Ajax onder leiding van trainer Dave Vos.

Hij bekleedt verschillende posities op het veld, van linkerverdediger tot centrale verdediger en zelfs verdedigende middenvelder. Hoewel Ajax hem het liefst in het hart van de verdediging ziet spelen waar hij dominanter is, voelt Agougil zich het meest op zijn plaats als verdedigende middenvelder.

Op deze positie blinkt hij uit hij als dirigent van achteruit, waarbij hij de opbouw verzorgt met goede dribbels en uitstekende passes. Anderzijds lijkt Agougil op het middenveld dynamiek en handelingssnelheid te missen.

Hij heeft een goede balbehandeling en traptechniek, maar aan het verdedigende aspect en qua leiderschap ontbreekt het ook soms nog.

Als centrale verdediger heeft Agougil een uitstekend inzicht in het spel en anticipeert hij doorgaans goed. Hij schuwt niet om stevig in te grijpen wanneer nodig, maar blinkt ook uit in het opbouwen van spel door het bereiken van teamgenoten tussen de linies, het uitstellen van passes en regelmatig dribbelen.

Kyliane Dong: (19): ESTAC Troyes

Joachim Vercaigne heeft zijn oog laten vallen op een nieuw, onbekend en betaalbaar talent: Kyliane Dong, een 19-jarige aanvaller van ESTAC Troyes. Volgens Foot Mercato tonen ook Club Brugge, Standard en Mallorca interesse in hem.

Dong is veelzijdig inzetbaar, zowel op de linker- als rechterflank, en zelfs centraal in de spits. Zijn speelstijl wordt gekenmerkt door veel acties en dribbels.

Twee jaar geleden werd hij al opgemerkt door Juventus en Olympique Marseille vanwege zijn uitstekende prestaties op de Coupe Gambardella, een gerenommeerd bekertoernooi voor spelers jonger dan 18 jaar.

Velen zien in hem de potentie om in de voetsporen te treden van Bryan Mbeumo, ook een jeugdproduct van Troyes, die nu bij Brentford FC speelt en een marktwaarde heeft van 38 miljoen euro.

Met deze veelbelovende speler kan Vercaigne opnieuw zijn talent voor het scouten van jonge talenten bewijzen. Dong begon dit seizoen als vaste basisspeler bij ESTAC Troyes onder Patrick Kisnorbo, maar de laatste weken en maanden is zijn speeltijd drastisch verminderd onder de nieuwe coach David Guion.

Mogelijk liggen transfergerelateerde zaken hieraan ten grondslag, aangezien Dong binnenkort zijn laatste contractjaar ingaat bij ESTAC. Guion heeft aan L'Est Eclair uitgelegd dat de beslissing om Dong minder te gebruiken echter puur op sportieve gronden is genomen.

Ondanks goede prestaties op de training had de coach het gevoel dat Dong wat tijd nodig had om rust te nemen en mentale frisheid terug te vinden. Het doel hiervan is om zijn prestaties en efficiëntie op het veld te verbeteren.

POLL: Wie moet Antwerp zeker halen?

Meer sportnieuws

Meer over

Laatste Voetbalnieuws

<strong>Hoogspanning: Yaremchuk zet Club Brugge het mes op de keel</strong>
Hoogspanning: Yaremchuk zet Club Brugge het mes op de keel

Na een moeizame start heeft Roman Yaremchuk zich weten op te werken tot een vaste waarde bij ...

47
47
Anderlecht laat niets aan toeval over: 'Titelfeest à la Man City'
Anderlecht laat niets aan toeval over: 'Titelfeest à la Man City'

Komend weekend kan het doek vallen over de titelstrijd in de Jupiler Pro League. In het voor hen ...

74
74
'De Roeck nog niet thuis: Antwerp heeft andere opties'
'De Roeck nog niet thuis: Antwerp heeft andere opties'

Antwerp FC gaat maandag op bezoek bij KRC Genk, wat een sleutelwedstrijd wordt in de strijd om het ...

208
208
'Bayern met handen in het haar: Tuchel naar nieuwe topclub'
'Bayern met handen in het haar: Tuchel naar nieuwe topclub'

Bayern M&uuml;nchen sluit zaterdagnamiddag zijn seizoen af met een verplaatsing op het veld van TSG ...

160
160
Genk in nieuw systeem? Olivieri laat van zich horen
Genk in nieuw systeem? Olivieri laat van zich horen

In de Champions' Play-Offs zijn alle ogen logischerwijs op de titelstrijd gericht, maar ook de ...

300
300
Riemer compleet gek van RSCA'er: "Wat een prof, wat een man"
Riemer compleet gek van RSCA'er: "Wat een prof, wat een man"

RSC Anderlecht krijgt aanstaande zondag mogelijk de kans om beslag te leggen op de landstitel. Maar ...

413
413
Club Brugge krijgt groots nieuws in aanslepend stadiondossier
Club Brugge krijgt groots nieuws in aanslepend stadiondossier

Bij Club Brugge ligt de focus momenteel op het levensbelangrijke duel van aanstaande zondag op ...

1108
1108
'Totale chaos Barcelona: ontslagbrief Xavi ligt klaar'
'Totale chaos Barcelona: ontslagbrief Xavi ligt klaar'

FC Barcelona wil zich aanstaande zondag verzekeren van de tweede plaats in La Liga, maar momenteel ...

127
127
Antwerp glundert: verrassende international op de Bosuil
Antwerp glundert: verrassende international op de Bosuil

Indien het komend weekend niet wint van KRC Genk mag Antwerp definitief een kruis maken over ...

395
395
Riemer & Hayen laten in kaarten kijken voor titelkraker
Riemer & Hayen laten in kaarten kijken voor titelkraker

De kraker tussen Anderlecht en Club Brugge wordt hier en daar "de moeder aller klassiekers" genoemd. ...

260
260
Beerschot biedt definitief uitsluitsel over overname
Beerschot biedt definitief uitsluitsel over overname

Beerschot verzekerde zich enkele weken geleden al van de promotie naar het hoogste niveau, met ...

192
192
'Groen licht in Gent: spits legt medische testen af'
'Groen licht in Gent: spits legt medische testen af'

Op witte rook is het nog even wachten, maar het nieuwe organigram van Sam Baro bij AA Gent krijgt ...

387
387
'Kandidaat-coaches zetten deur open voor Club Brugge'
'Kandidaat-coaches zetten deur open voor Club Brugge'

Zelf ziet Nicky Hayen een vaste benoeming als T1 van Club Brugge wel zitten, maar Bart Verhaeghe en ...

653
653
Schorsingen Play-Offs: 6 spelers op het strafbankje
Schorsingen Play-Offs: 6 spelers op het strafbankje

Terwijl de kaarten in de Europe Play-Offs al geschud zijn stevenen ook de Champions' Play-Offs af op ...

297
297
<strong>‘AA Gent doet de tent daveren: 4 miljoen voor nieuwe Gnabry’</strong>
‘AA Gent doet de tent daveren: 4 miljoen voor nieuwe Gnabry’

AA Gent is op zoek naar versterking voor hun aanval, waarbij ze zich richten op Armindo Sieb van ...

373
373