Koopjes voor Anderlecht: 5 toppers voor max. 2,5 miljoen

Koopjes voor Anderlecht: 5 toppers voor max. 2,5 miljoen

RSC Anderlecht bevond zich eerder al in vieze papieren, maar de huidige coronacrisis deed de financiële situatie nog meer escaleren. Paars-Wit spartelt dan ook om zich heen om de balansen in evenwicht te brengen, met daarbij ook een strategiewijziging in het transferbeleid. Nieuwkomers worden voortaan geplafonneerd op een transfersom van maximaal 2,5 miljoen, op zich geen slecht idee. Wij gingen alvast op zoek naar vijf interessante opties op vijf verschillende posities.

GK: Marius MÜLLER (FC Luzern) – € 1,6 MLN

Hendrik Van Crombrugge wordt momenteel gevolgd door vier clubs (LEES MEER). Hoewel Anderlecht hem liever aan boord houdt, kan een vertrek van de 26-jarige sterkhouder tussen de palen alvast voor iets meer ademruimte zorgen. Leeftijdsgenoot Marius Müller zou in dat geval een geschikte vervanger zijn. Het jeugdproduct van Kaiserslautern brak de voorbije jaren maar niet door bij RB Leipzig, maar gooit nu terug grote ogen bij FC Luzern. De liftploeg bezet momenteel de zesde plaats in Zwitserland, en dat is vooral dankzij Muller.



De Duitse doelman liet in deze jaargang zien een betrouwbaar sluitstuk én een puntenpakker te zijn, ondanks de 30 tegentreffers die hij slikte. Per wedstrijd moest hij immers 12 pogingen zien te stuiten, waar hij in 56 procent van de gevallen ook in slaagde. Een knap save-percentage waarmee Müller niet alleen tot de beste goalies in Zwitserland behoort, maar dat tevens in het verlengde ligt van wat Van Crombrugge (57%) dit seizoen presteerde. Met een marktwaarde van een luttele 1,6 miljoen en een contract tot 2022 een koopje.

CV: Luka BOGDAN (Livorno) – € 900.000

Centraal achterin heeft Anderlecht binnenkort allicht weinig opties voorhanden. Philippe Sandler gaat waarschijnlijk terug naar Manchester City, Derrick Luckassen zijn optie lijkt te duur, Elias Cobbaut moet liefst vertrekken en Vincent Kompany blijft erg blessuregevoelig. Vermits Marco Kana het gewicht van de verdediging nog niet op zijn eentje dragen, is wat extra versterking in het defensieve compartiment meer dan welgekomen. Wij schuiven dan graag Luka Bogdan naar voren, al twee jaar lang sterkhouder bij Livorno in de Serie B.

Dat staat nu allerlaatste, maar de 24-jarige Kroaat is niet van plan om mee te zakken naar het derde niveau in Italië. Diverse teams uit de hogere regionen hebben zich dan ook al gemeld voor zijn diensten, van mede-tweedeklasser Salernitana tot Serie A-clubs als Brescia en zelfs Lazio. Hen is niet ontgaan dat Bogdan gemiddeld het meeste defensieve duels wint én de meeste ballen recupereert van alle verdedigers in de Serie B. Toch bedraagt zijn marktwaarde net geen miljoen, waar mits degradatie zelfs nog een hap vanaf kan.

CAM: Isaiah 'Izzy' BROWN (Chelsea) - € 2 MLN

Over naar het middenveld, waar Frank Vercauteren met Peter Zulj, Sambi Lokonga en Michel Vlap een goede driehoek vond. Wat extra creativiteit en technisch vernuft blijft echter geen overbodige luxe, iets waar Izzy Brown voor kan zorgen. De 23-jarige Engelsman stond ooit geboekstaafd als een enorm talent en vierde zeven jaar geleden reeds zijn profdebuut bij West Bromwich, waarmee hij de op één na jongste debutant ooit in de Premier League werd. Nadien volgde een droomtransfer naar Chelsea, zij het zonder veel succes.



Wat volgde is immers een traject dat doet denken aan Charly Musonda Jr. Brown kwam op Stamford Bridge niet verder dan één invalbeurt en werd achtereenvolgens verhuurd aan een resem van clubs. Dit jaar verdedigde hij de kleuren van Luton Town, dat flirt met degradatie uit de Championship. Toch zorgde de spelmaker er voor zes assists en toonde hij weer vlagen van zijn klasse. In Londen loopt zijn contract volgende zomer af, en dus dringt een definitieve oplossing zich op. Misschien kan Kompany zijn contacten nog eens aanspreken.

LB: Haissem HASSAN (Châteauroux) - € 900.000

Ook op de flanken moet Anderlecht op zoek naar minstens één nieuwe kracht. Met Haissem Hassan kan het alvast blijven inzetten op de jeugd, want de beloftevolle winger is amper 18 jaar. Voorlopig moet hij het bij Châteauroux in de Ligue 2 dan ook stellen met een rol als supersub en pronkt hij met statistieken – slechts één assist – die niet overweldigend zijn. Toch geniet de Franse jeugdinternational, die op 16-jarige leeftijd reeds voor het eerst mocht proeven van het grote werk, al een ijzersterke reputatie in zijn thuisland.

Zo stond Hassan volgens L’Équipe vorige zomer op het lijstje van Valencia en zelfs FC Barcelona, terwijl Watford 2,5 miljoen zou hebben geboden. Châteauroux hoopte toen naar verluidt op meer, maar gezien zijn sporadische speelkansen dit seizoen liggen de kaarten nu mogelijk anders. Wellicht moet de vinnige linkspoot wel nog altijd meer kosten dan zijn geschatte waarde, maar onder het plafond blijven zou moeten lukken. Een potentieel goudhaantje en dus precies het soort transfer waar Peter Verbeke naar op zoek moet gaan.

SP: Lukas HINTERSEER (Hamburger SV) - € 1,6 MLN

Uiteraard kon een vlot scorende spits, die gezien het vele jonge geweld dat al aanwezig is gerust over wat ervaring mocht beschikken, hier niet ontbreken. Ons oog viel daarom op Lukas Hinterseer, in de vorige twee seizoenen goed voor opgeteld 35 goals voor VfL Bochum. Sinds vorige zomer trapt de 29-jarige targetman voor Hamburger SV ballen tegen de touwen, al bleef zijn productie daar wel beperkt tot tien stuks. De Oostenrijker heeft daar wel bitter weinig kansen voor nodig, want één kans op vier hangt tegen de touwen.



Hinterseer is daarmee de op één na efficiëntste aanvaller van de hele 2. Bundesliga, maar desondanks geen onbetwiste titularis bij het nummer drie in de Duitse tweede klasse. Vermits hij daar bovendien nog maar een jaar onder contract ligt en al flink wat kritiek moest incasseren, oogt zijn toekomst dan ook onzeker. Met zijn marktwaarde van ruim anderhalf miljoen een buitenkans voor clubs die op korte termijn een garantie op doelpunten willen. Zoals Anderlecht dus, dat in de huidige kern geen spits van zijn postuur – dat wat doet denken aan Laurent Depoitre – in huis heeft.

POLL: Wie is zéker een gokje waard voor Anderlecht?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Anderlecht, Union en Genk vrezen salonremise in Brugse derby
Anderlecht, Union en Genk vrezen salonremise in Brugse derby

Club Brugge heeft op de slotspeeldag genoeg aan een punt tegen Cercle Brugge om zich tot ...

59
59
Antwerp slikt bittere pil: sterkhouder onder het mes
Antwerp slikt bittere pil: sterkhouder onder het mes

Een jaar geleden pakte het er nog de titel, nu moet Antwerp winnen in Genk om een waterkansje op een ...

63
63
<strong>‘Knaldeal Anderlecht: een van de heetste JPL-spelers’</strong>
‘Knaldeal Anderlecht: een van de heetste JPL-spelers’

Matte Smets wordt een van de meest begeerde spelers in de komende zomermercato. De 20-jarige ...

436
436
KRC Genk - Antwerp: basisdebutant bij Limburgers
KRC Genk - Antwerp: basisdebutant bij Limburgers

KRC Genk en Royal Antwerp FC spelen om 18u30 de laatste wedstrijd in de Champions Play-Offs van ...

90
90
Degryse met opvallende verklaring over Vandenhaute
Degryse met opvallende verklaring over Vandenhaute

De kans is zeer groot dat RSC Anderlecht het seizoen zal eindigen als nummer drie in de Jupiler Pro ...

409
409
Twijfels over Lukaku: "Ik had meer verwacht van hem"
Twijfels over Lukaku: "Ik had meer verwacht van hem"

Het seizoen van Romelu Lukaku zit erop bij AS Roma. 'Big Rom' wist niet voor een Champions ...

75
75
Proto keihard omtrent RSCA: "Ik zou hem vandaag ontslaan"
Proto keihard omtrent RSCA: "Ik zou hem vandaag ontslaan"

RSC Anderlecht likt zijn wonden na de nederlaag tegen Club Brugge. Het verloor met 0-1 na een goal ...

704
704
Lokonga schept duidelijkheid over zijn toekomst
Lokonga schept duidelijkheid over zijn toekomst

Luton Town degradeerde na &eacute;&eacute;n jaar weer uit de Premier League. Dat is een domper voor ...

84
84
Anderlecht neemt beslissing over toekomst Riemer
Anderlecht neemt beslissing over toekomst Riemer

Brian Riemer krijgt de volle laag na de match tegen Club Brugge. RSC Anderlecht verloor en speelde ...

1158
1158
Wullaert heeft toptransfer beet: "Keuze gemaakt"
Wullaert heeft toptransfer beet: "Keuze gemaakt"

Tessa Wullaer verlaat Fortuna Sittard, waar de club financieel moet inbinden. De Red Flame gaat ...

255
255
Vandenbempt niet verrast: "Duurste, beste en breedste kern"
Vandenbempt niet verrast: "Duurste, beste en breedste kern"

Bij Club Brugge razen ze doorheen de play-offs. Dat gebeurt niet altijd met goed voetbal, maar een ...

637
637
<strong>Anderlecht likt zijn wonden: deze 2 profielen méér dan ooit nodig</strong>
Anderlecht likt zijn wonden: deze 2 profielen méér dan ooit nodig

Bij elke nederlaag krijgt Brian Riemer veel kritiek. Het leven van een trainer van RSC Anderlecht. ...

274
274
'Club Brugge, Anderlecht en Union vissen achter het net'
'Club Brugge, Anderlecht en Union vissen achter het net'

Net als vorig seizoen gaat de slotspeeldag van de Jupiler Pro League van start met nog drie ...

128
128
Keiharde kritiek op Riemer: "Wat ging er in zijn hoofd om?"
Keiharde kritiek op Riemer: "Wat ging er in zijn hoofd om?"

Bij Anderlecht werden ze maandagochtend wakker met een kater, maar die kwam er niet door het ...

299
299
Brugge plots in rep en roer: datum titelfeest Club bekend
Brugge plots in rep en roer: datum titelfeest Club bekend

Volgende zondag kent het seizoen in de Jupiler Pro League zijn ontknoping en die belooft nog ...

683
683