KRC Genk krijgt veel lof. Maar toch staan de Limburgers na twaalf speeldagen op een povere achtste plaats met een 17 op 36. Dat zijn zwakke cijfers. Bovendien gooide Genk de afgelopen jaren met vele miljoenen.
Ruim een jaar geleden betaalde KRC Genk voor Neeskens Kebano, Sebastien Dewaest, Leon Bailey, Alejandro Pozuelo, Yoni Buyens, Igor De Camargo en Ruslan Malinovsky ongeveer voor 9 miljoen euro aan inkomende
transfers. In de winter kwamen daar met Nikos Karelis, Mbwana Samatta en Jere Uronen nog eens voor 3,5 miljoen euro aan transfers bij. Genk betaalde zo 12,5 miljoen euro aan spelers. Dat leverde Genk een vierde plaats op. Het plaatste zich dit seizoen via de voorronde voor de Europa League.
Matig in België, top in Europa
Genk speelde knappe Play-Offs met enkele wervelende partijen. Genk wilde dit seizoen de stap naar de top drie zetten en investeerde afgelopen zomer weer fors. Met Jakub Brabac, Omar Colley en Tino-Sven Susic haalde Genk drie dure transfers. Ze kostten de club 6,2 miljoen euro. Bojan Nastis kwam gratis naar de club.
Genk investeerde in ruim een jaar tijd voor bijna 19 miljoen euro aan transfers. In België zijn dat enorme sommen. Voor dat geld mag en moet Genk meestrijden voor de prijzen, ook al zag de club ook sterkhouders als Christian Kabasele, Sergej Milinkovic-Savic, Jelle Vossen en Kara Mbodji vertrekken. Genk speelt in Europa prachtige wedstrijden, maar in België is het een stuk minder. Het voetbal is nog goed, maar tegen ploegen uit de top zes bakt het er niks van.
Zwakke cijfers in topmatchen
Genk verloor van Charleroi,
Anderlecht, Standard en AA Gent. Het won enkel van Zulte Waregem. Dat is een 3 op 15 tegen rechtstreeks concurrenten. De Limburgers staan momenteel op 4 punten van de zesde plaats. De vele miljoenentransfers mogen alvast hun kunnen ook in België gaan tonen en niet enkel in Europa. De tijd begint stilaan te dringen.