De gloednieuwe Ghelamco Arena van AA Gent krijgt er vanaf woensdag 28 augustus een sterrenrestaurant bij. Tweesterrenchef Danny Horseele opent er 's avonds Restaurant Horseele. Jaarlijks kost dat
de Buffalo's een miljoen euro.
Voorzitter Ivan De Witte geeft Horseele de kans om te bewijzen dat hij zijn 18 op 20 in de gids van Gault-Millau waard is. "De schoonheid van dit stadion kan een verlengstuk krijgen met een restaurant van die orde", aldus de voorzitter in
Sport/Voetbalmagazine.
Het financiële beheer van het sterrenrestaurant beland in de handen van manager Michel Louwagie. "Voetbal heeft naast een volks karakter ook almaar meer een zakelijke dimensie", legt Louwagie uit. Het uitbaten van Restaurant Horseele kost AA Gent jaarlijks een miljoen euro, na drie jaar wil Louwagie break-even draaien met het restaurant. Bovendien wordt er ook onderhandelt om een viersterrenhotel in de buurt van het nieuwe stadion op te trekken.