Het is KRC Genk dan toch niet gelukt om zich te verzekeren van de volgende voorronde in de Champions League. Racing stond nochtans bijna een hele wedstrijd lang met een mannetje meer tegenover Servette FC en kwam tot twee keer toe op voorsprong. Maar de Zwitsers knokten telkens terug en haalden het uiteindelijk na strafschoppen.
Nadat de heenmatch op 1-1 was geëindigd, moest Racing voor eigen volk zien te winnen. Maar na amper twee minuten speelden de Limburgers aanvoerder Heynen kwijt. De middenvelder werd het slachtoffer van een smerige fout van Crivelli en moest op een draagberrie van het veld gedragen worden, er wordt gevreesd voor een zware blessure. Op aangeven van de VAR werd de spits van Servette wel met een terechte rode kaart naar de kleedkamers gestuurd. En dus kon Genk bijna een volledige match met een mannetje meer afwerken.
Arokodare zet foutje recht
Dat numerieke overwicht leidde tot een dominantie in balbezit, maar om de score te openen was wel een helpende hand nodig. Muñoz versierde immers een strafschop, die werd netjes omgezet door Trésor. Lang konden de Limburgers echter niet van die voorsprong genieten. Via een afgeweken vrije trap op Arokodare kwam Servette immers langszij. De Nigeriaanse spits zou zijn foutje wel rechtzetten vlak na rust. Nadat hij eerst het doelhout liet trillen, kopte Arokodare een voorzet van Trésor krachtig binnen: 2-1.
Zwitsers geven niet op
Met een mannetje meer tussen de lijnen leek Genk de kwalificatie zo in handen te hebben. Maar voor de derde keer in dit tweeluik konden de Zwitsers een achterstand ophalen. Antunes profiteerde optimaal van de ruimte in de rug van Arteaga en bood Bedia de 2-2 aan. De thuisploeg kreeg vervolgens wel de beste kansen om opnieuw op voorsprong te komen. Een poging van Aït El Hadj werd evenwel van de lijn geveegd, Galarza trapte dan weer naast en Tolu bleef dreigen met het hoofd. Het derde Genkse doelpunt viel echter niet. Verlengingen moesten dus bepalen welke club doorstoot.
Limburgs penaltydrama
In die verlengingen bleef Genk de wet dicteren. Maar de man meer-situatie werd veel te weinig omgezet in echt doelgevaar. En wanneer er toch een kans volgde, onder meer via invallers Fadera en Bonsu Baah, stond de Zwitserse doelman pal. Bijgevolg moesten strafschoppen bepalen welke ploeg doorstootte. In die penaltyreeks trok Servette uiteindelijk aan het langste einde na missers van Hrosovsky en Tolu.