Ondanks de sportieve hoogconjunctuur van zijn Anderlecht, kampt Marc Coucke momenteel ook met de nodige problemen. Eén van zijn investeringen heeft immers te maken met kinderziektes, of is er toch wat meer aan de hand? De kritieken zijn alvast vernietigend voor de ondernemer.
Coucke heropende samen met Bart Versluys het prestigieuze La Réserve in Knokke-Heist. In juli ging het luxe-hotel na een grondige renovatie terug open, samen met de topbrasserie La Rigue. Daarvoor werd niemand minder dan topchef Peter Goossens in huis gehaald.
Van de hemel naar de hel
Bij de eerste recensies bleek die brasserie meteen top te scoren op vlak van kwaliteit en bediening. Zowat alle recensenten gaven de zaak een perfecte score, een match made in heaven leek geboren. Een paar maanden later schiet van die euforie echter nog weinig over.
Bij diverse reviewsites is La Rigue stevig gezakt (scores van 2,5 tot 3 op 5) en in de lijst van topzaken in Knokke zelf bengelt de zaak van Peter Goossens ook onderaan. Het Laatste Nieuws nam de proef op de som en ging zelf een kijkje nemen in de brasserie.
Chaotische bediening, koude gerechten
De kritieken waren er na dat bezoek eveneens, al klonken ze wat genuanceerder. Vooral de bediening kreeg een stevige veeg uit de pan: chaotisch, geen eenheid, onverzorgd (op vlak van kledij). Ook het eten zelf mocht de nodige kritiek slikken: bij één van de gerechten leek er een zoutvat ontploft en de porties waren ook aan de karige (en koude) kant.
Sterrenchef Peter Goossens zelf belooft beterschap met de aanwerving van een paar topkrachten, voor Coucke is het echter een tweede domper deze week nadat een geplande investering (drijvend terras) ook al niet kon doorgaan.