Club Brugge krijgt zondagmiddag het bezoek van Antwerp FC en er staat behoorlijk wat druk op dat duel. De landskampioen moet immers zo snel mogelijk reageren na de teleurstellende 1 op 9. Want de nervositeit bij preses Bart Verhaeghe lijkt al toe te nemen.
Blauw-Zwart was in het voorbije decennium veruit de meest succesvolle ploeg in het Belgische voetbal. Maar in de twee voorbije seizoenen bleven de Bruggelingen onder de zelf gecreëerde verwachtingen. De ommekeer leek echter ingezet bij de start van de meest recente Play-Offs.
Na het ontslag van coach Ronny Deila en de aanstelling van Nicky Hayen als vervanger, zorgde Club immers voor een straffe remonte. Zo klom Blauw-Zwart van de vierde naar de eerste plaats. Die goede lijn wou men dan ook doortrekken bij de start van het nieuwe seizoen. Dat is voorlopig echter allerminst het geval.
Bemoeizuchtige voorzitter
De landskampioen verloor immers meteen in de Supercup, vervolgens pakte het slechts 1 op 9 in de competitie. Hierdoor staat Club zowaar in de degradatiezone. En dat is duidelijk niet naar de zin van Verhaeghe. Volgens de krant Het Laatste Nieuws ging de voorzitter inmiddels al drie keer naar de kleedkamer om spelers en trainers op hun plichten te wijzen.
Analist Peter Vandenbempt vindt echter dat de werkwijze van Verhaeghe geen goede zaak is voor Hayen. "Verhaeghe stond volgens de krant al drie (!) keer na de wedstrijd misnoegd in de kleedkamer. Mogelijk is dat één van de ‘tools’, maar het is toch vooral kwalijk voor de autoriteit van de coach. Doseren is de boodschap, net als kalm blijven", klinkt het bij Het Nieuwsblad.
Belang trainer geminimaliseerd
Overigens lijkt Verhaeghe het belang van een trainer niet al te hoog in te schatten. Zo liet hij al meermaals verstaan dat de structuur die Club heeft neergezet en de tools die de club aanreikt, voor quasi elke coach moet volstaan om succes te oogsten. "Toen Philippe Clement kampioen werd, deed hij ook al uitspraken waaruit je kon afleiden dat Club Brugge dermate goed gestructureerd is dat wie de trainer is er nog weinig toe doet. Wat de jaren nadien toch niet bleek te kloppen", aldus Vandenbempt.