Anderlecht 36 miljoen rijker dankzij Sociedad?

door
Anderlecht 36 miljoen rijker dankzij Sociedad?

Iets meer dan anderhalf jaar geleden zorgde Brian Riemer voor dé Europese stunt van RSC Anderlecht van de afgelopen tien jaar. RSCA schakelde Villarreal toen uit, dat in dat seizoen toch knap vijfde eindigde in La Liga. Die dag wisten twee spelers zich in de kijker te spelen. Dat is een voorbeeld voor andere spelers.

Debast en Verbruggen

Bart Verbruggen werd door Jesper Fredberg en Brian Riemer in doel gezet ten koste van Hendrik Van Crombrugge. Een beslissing die zeer goed uitpakte. De Nederlander was dat seizoen outstanding in een horrorjaar en speelde fantastisch in Europa. Hij pakte uit met tal van knappe reddingen en daardoor waren de clubs in Europa overtuigd. Door op dat podium zo te schitteren, speelde hij zich in de kijker. Verbruggen trok vier maanden later voor 20 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion.

Die dag speelde ook Zeno Debast een dijk van een partij tegen de Spanjaarden. Hij was defensief sterk en toonde zijn voortreffelijke uitvoetballende kwaliteiten. RSCA zijn seizoen was enkele weken nadien gedaan, maar de centrale verdediger had genoeg indruk gemaakt in Europa. Eintracht Frankfurt en PSV hoopten hem weg te halen, maar Jesper Fredberg weigerde de aanbiedingen van 7 à 10 miljoen euro. Dat pakte goed uit, want na zijn sterke seizoen van vorig jaar (zonder Europees voetbal) werd hij voor 16 miljoen euro verkocht aan Sporting CP. 

Het zijn die matchen tegen tegenstanders van het kaliber van Villarreal die Verbruggen en Debast helemaal in de sportlights hebben gezet in Europa. Het is daarom geen toeval dat Jesper Fredberg afgelopen zomer aanbiedingen voor de smaakmakers weigerde. 

Stroeykens & co

Hij hoopt dat spelers als Killian Sardella, Yari Verschaeren, Mario Stroeykens en liefst ook Anders Dreyer en Kasper Dolberg in de Europa League prestaties kunnen leveren zoals Verbruggen en Debast dat deden tegen Villarreal. Real Sociedad is zo een eerste kans. De Spaanse club eindigde vorig jaar knap zesde. Dit seizoen draait het minder met een 14de plaats, maar daar stunten zou de marktwaardes van bepaalde jongens zeer goed doen.

Liefst schitteren een aantal van hen. We haalden al aan dat de spelers van RSCA serieus in waarde stegen sinds de komst van Fredberg naar Anderlecht. Kunnen een aantal van hen de laatste stap richting een toptransfer zetten? Het is alvast aan hen vanavond.

CR

POLL: Gaat RSCA net als in Villarreal ook stunten bij Sociedad?

Meer sportnieuws