Zinckernagel in januari terug bij Club? Dit zegt hij

door
Zinckernagel in januari terug bij Club? Dit zegt hij

In de Europa League krijgt Union donderdagavond het bezoek van Bodø/Glimt, dat ook met enkele bekende namen naar België afzakt. Trainer Kjetil Knutsen werd de voorbije weken immers genoemd bij Anderlecht, terwijl Jens-Petter Hauge nog een verleden bij AA Gent heeft.

De bekendste naam bij de Noren is echter die van Philip Zinckernagel. De 29-jarige Deen keerde in augustus terug bij zijn oude club, waar hij van 2018 tot 2021 al aan de slag geweest was, nadat hij op een zijspoor beland was bij Club Brugge.

Zinckernagel vond dat hij nog zijn plaats had bij Club

Bij Blauw-Zwart was Zinckernagel amper één jaar aan de slag geweest. Na een succesvolle passage op huurbasis bij Standard nam Club hem definitief over van Olympiakos. Zinckernagel was aanvankelijk onder Ronny Deila ook steevast titularis, maar verdween na diens ontslag alsmaar meer uit beeld.

Nicky Hayen nam hem dit seizoen zelfs niet meer op in de selectie. "Terwijl ik daar naar mijn mening wél de kwaliteiten voor had", zegt Zinckernagel daarover in Het Laatste Nieuws. "Ik loop al lang genoeg mee in het wereldje om te weten dat sommige beslissingen niet per se over kwaliteit gaan. Met nog één jaar contract en een optiejaar was het beter voor mij om te gaan."

Terugkeer in januari?

Tot een definitief vertrek kwam het uiteindelijk niet. Zinckernagel zou zelfs héél snel opnieuw in Brugge kunnen staan, want zijn uitleenbeurt aan Bodø/Glimt loopt slechts tot 31 december.

"Club wilde me eerst liever niet verhuren, maar stemde later in de window toch in met een korte uitleenbeurt aan Bodø. Hier kan ik het plezier terugvinden: Europees spelen, 100 procent fit worden en proberen kampioen te worden. We zien wel wat er in januari gebeurt. In het voetbal kan het snel gaan…", besluit de speler daarover.

POLL: Moet Zinckernagel na Nieuwjaar een nieuwe kans krijgen bij Club?

Meer sportnieuws