AA Gent krijgt opsteker van formaat voor clash met Chelsea

door
AA Gent krijgt opsteker van formaat voor clash met Chelsea

AA Gent begin aan de Conference League met een topaffiche tegen Chelsea, dat wellicht met een veredeld B-elftal zal aantreden. Maar welke pionnen stuurt Wouter Vrancken donderdagavond de wei in op Stamford Bridge?

Ondanks de vele wissels die de Londenaren ongetwijfeld zullen doorvoeren blijft Wouter Vrancken beducht voor de kwaliteit bij de tegenstander. Niet onlogisch, want vooral in het offensief compartiment blijft de weelde nog altijd groot voor Enzo Maresca.

Kums & Gandelman fit

Om het viertal Pedro Neto, João Félix, Mykhailo Mudryk en Christopher Nkunku af te stoppen rekent Vrancken volgens zowel Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws dan ook op zijn stilaan vertrouwde verdediging voor de neus van doelman Davy Roef.

Archie Brown, Stefan Mitrovic, Tsuyoshi Watanabe en Hugo Gambor maken hun borst dus best al nat. Om hen bij te staan kregen de Buffalo's nu wel een dubbele opsteker uit de ziekenboeg, want Sven Kums en Omri Gandelman zijn klaar voor de strijd.

Dean out, Gudjohnsen in?

Nadat de voorbije matchen wegens blessureleed ontbraken reisde het duo mee naar Engeland, waar het op basis van de trainingen nog af te wachten viel of ze tijdig fit zouden geraken. Dat lijkt volgens beide kranten gelukkig dan toch het geval te zijn.

De twee sterkhouders worden aan de aftrap verwacht op het middenveld, waar ze dan een trio vormen met Mathias Delorge. Noah Fadiga, Franck Surdez en Andri Gudjohnsen, die de voorkeur krijgt op Max Dean, moeten voor de tegenprikken zorgen.

De vermoedelijke 11: Roef ; Gambor, Watanabe, Mitrovic, Brown ; Kums, Delorge, Gandelman ; Fadiga, Gudjohnsen, Surdez

POLL: Wie is belangrijker voor AA Gent?

Meer sportnieuws