Club Brugge baalt: "Grote clubs haken ongetwijfeld af"

door
Club Brugge baalt:

Dankzij een 0-1 zege tegen Sturm Graz heeft Club Brugge een eerste driepunter in de Champions League te pakken. Toch was niet alles rozengeur en manenschijn in het Blauw-Zwarte kamp na het tripje richting Oostenrijk, waar één sterkhouder serieus door de mand viel. Zijn wanprestatie op het hoogste toneel zou helaas wel eens vergaande gevolgen kunnen hebben.

Terwijl andere goudhaantjes als Raphael Onyedika en matchwinnaar Christos Tzolis zichzelf opnieuw in de kijker speelden werd Andreas Skov Olsen halfweg reeds naar de kant gehaald voor Michal Skoras. Samen met Ferran Jutglà, die zijn kans kreeg door de afwezigheid van Gustaf Nilsson, was de Deen dan ook de dissonant aan Brugse zijde. Hoewel hij tevens worstelde met de bal verklaarde Hayen achteraf dat hij vooral niet helemaal tevreden was over het defensieve werk van Skov Olsen.

Zorgen om Skov Olsen

Een mening die behalve de analisten in de studio van VTM ook Hein Vanhaezebrouck met hem deelt. Dat hij zo weinig arbeid verricht is voor de jonge rechtsachter Joaquin Seys volgens hem geen cadeau. Een schril contrast met Tzolis aan de overkant, voor wie Vanhaezebrouck de loftrompet opsteekt. Skov Olsen daarentegen kan hem niet overtuigen. "Skov Olsen werkt niet eens. Ik zag het al in de eerste minuut. Hoe kan je zo aan een match beginnen?", vraagt hij zich af bij Het Nieuwsblad.

Vanhaezebrouck is het dan ook volmondig eens met Hayen zijn beslissing om de winger ondanks diens status te vervangen. Meer nog: volgens hem verdient Skov Olsen het niet om zo vaak opgehemeld te worden. "Hij heeft talent, maar toont het heel sporadisch", klinkt het. Met 45 goals en 25 assists in 107 optredens legt de linkspoot nochtans erg straffe cijfers voor. Toch denkt Vanhaezebrouck dat de grote clubs op basis van deze prestatie en zijn negatieve houding ongetwijfeld zullen afhaken.

Voorbeeld aan Tzolis

"Die zullen eerder naar de andere kant van het terrein kijken, waar Tzolis staat. Die jongen scoort, schakelt een man uit en werkt voor de ploeg. Hij denkt mee met het team. Zijn transferprijs gaat terug de hoogte in", luidt het namelijk. Skov Olsen zijn prijskaartje dreigt dus evenwel wat te zakken. Al blijft hij met een geschatte marktwaarde van een slordige 18 miljoen ook na de laatste update van het gerenommeerde Transfermarkt wel nog steeds de meest waardevolle speler in onze competitie.

Een bedrag in die grootteorde bleek voor Feyenoord afgelopen zomer, toen het relatief stil bleef rond de 34-voudig international, bovendien niet te volstaan om hem los te weken uit Jan Breydel. Benieuwd of Skov Olsen, die tot medio 2026 vastligt in Westkapelle, ooit nog de jackpot zal opbrengen. In het verleden werd hij alvast ook af en toe gelinkt aan kapitaalkrachtigere gegadigden zoals pakweg Tottenham. Dergelijke ploegen lijken momenteel echter niet langer voor hem in de rij te staan. 

POLL: Wie is volgens u een betere winger?

Meer sportnieuws