Club Brugge identificeert dader na wangedrag in Oostenrijk

door
Club Brugge identificeert dader na wangedrag in Oostenrijk

Club Brugge boekte woensdag een 0-1 zege tegen Sturm Graz. Reden tot vieren dus voor de Blauw-Zwarte aanhang in Oostenrijk, al gaven enkele onverlaten helaas wel weer een bizarre invulling aan dat begrip.

Zo werd er na affluiten vanuit het bezoekersvak plots pyrotechnisch materiaal het veld opgegooid. Een onbegrijpelijke actie die de landskampioen nog op een fikse boete van de UEFA zal komen te staan. Het Nieuwsblad weet dat Club er alvast alles aan zal doen om de personen die de vuurpijlen en rookbommen wierpen te identificeren.

Club Brugge zoekt dader(s)

Al belooft dat niet eenvoudig te worden, want minstens een van hen had een bivakmuts aan. Afwachten dus of de verantwoordelijken de rekening zelf nog gepresenteerd zullen krijgen. Daarnaast bleek er nog een incident in het Wörthersee Stadion een stevige smet op de Brugse zege: met name de ondertussen beruchte 'Kühnen-groet'.

Van de 700 meegereisde fans brachten enkelingen opnieuw de nazistische groet uit. Dat was eerder ook het geval op bezoek bij Standard, met behalve heel wat commotie een veertigtal stadionverboden tot gevolg. De supportersgroep North Fanatics, naar aanleiding van het voorval toen opgedoekt, distantieert zich alvast van de feiten.

Stadionverbod in België

"Wij kunnen alleen maar melden dat er geen enkel lid van ons aanwezig was op de match. Dat kan bevestigd worden door de veiligheidscel van Club Brugge", klinkt het in een schriftelijke reactie. Club speurt nu volop naar de betrokkenen en zou volgens verschillende media intussen ook reeds een van de daders hebben geïdentificeerd.

Het gaat om een recidivist die na de actie in Sclessin al een stadionverbod had, maar aangezien dat enkel in België geldt kon hij geldig een ticket bemachtigen. Iets waar Club en de Pro League verandering in willen brengen. Het Laatste Nieuws voegt er nog aan tot dat de rest van de fans de wantoestanden met gezangen veroordeelden.

POLL: Elke vorm van hooliganisme moet harder worden aangepakt

Meer sportnieuws