KRC Genk boekte een recordomzet van 92,7 miljoen euro met een transfermarktwinst van maar liefst 46 miljoen euro, dat werd bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van de club. Voorzitter Peter Croonen bevestigde ook meteen grootse plannen in Limburg.
KRC Genk vond ook een schikking met de fiscus over de penibele VZW-situatie. De belastingdienst eiste een kleine 40 miljoen euro, maar uiteindelijk ging het akkoord met 14 miljoen euro. Een flinke slok op de borrel, maar door een sterk beleid is de club nog steeds financieel erg gezond. En dat zorgt voor ambitieuze plannen.
Wereldwijd erkenning
Voorzitter Croonen sprak met Het Laatste Nieuws over grootse plannen. “We hadden een vergunning en financieringsakkoord over het nieuwe trainingscentrum, maar door de BBI stonden de plannen on hold. Nu kunnen we verder. KRC Genk wordt wereldwijd erkend als referentie in talentdetectie en -ontwikkeling.”
Een nieuw complex komt eraan. “Met de bouw van een state-of-the-art trainingscentrum willen we onze aantrekkingskracht verder versterken. Op die manier willen we de high potentials uit de nationale en internationale voetbalwereld blijvend overtuigen dat ze zich bij KRC Genk in de best mogelijke omstandigheden kunnen ontwikkelen.”
Rooskleurige toekomst
De toekomst van KRC Genk ziet er rooskleurig uit. De autoritaire competitieleider van de Jupiler Pro League floreert onder Thorsten Fink en ook achter de schermen heeft de club alles goed op orde. Er was een positief resultaat van 1,6 miljoen euro over de jaarrekening van 2023/2024. KRC Genk heeft nu een eigen vermogen van 53,2 miljoen euro, dat meldt Het Laatste Nieuws.
Overigens moeten de transferinkomsten van Bilal El Khannouss (25 miljoen euro, inclusief bonussen), Mike Penders (20 miljoen), Alieu Fadera (5 miljoen) en Mark McKenzie (3 miljoen) nog worden opgenomen terwijl de uitgaven voor Matte Smets, Jarne Steuckers en Adrian Palacios al wél werden geboekt in het afgelopen boekjaar.