Dennis Praet, aangekondigd als een prestigetransfer voor Antwerp FC, worstelt om zijn stempel te drukken. Hoewel hij fysiek sterk begon, blijkt zijn vorm zwak en zijn impact op het spel beperkt. Analisten zoals Patrick Goots en Hein Vanhaezebrouck signaleren een gebrek aan vertrouwen en duelkracht, met wissels aan de rust en kritiek als gevolg. Fans blijven (voorlopig?)wachten op de "échte Praet."
Dikke en straffe transfer: patron Praet moet het verschil maken
Patrick Goots noemde de transfer van Dennis Praet naar Antwerp FC een dikke en straffe transfer, en verwachtte dat hij snel een basisplaats zou veroveren in het elftal van Jonas De Roeck.
Franky Van der Elst voegde eraan toe in Het Nieuwsblad dat Praet niet zomaar de selectie zal aanvullen, maar echt het verschil moet gaan maken. De vraag was alleen of hij na twee moeizame jaren snel kon uitgroeien tot de patron bij Antwerp.
Hoewel Praet indrukwekkende fysieke testen aflegde, was hij nog namelijk niet wedstrijdfit. “Er is een verschil tussen goede looptests en speelklaar zijn,” benadrukte coach De Roeck begin dit seizoen.
Wie grote verwachtingen had, tempert die maar beter
Tegen KRC Genk mocht Praet voor het eerst dit seizoen starten in een competitiewedstrijd van Antwerp, maar toen toonde de voormalige Gouden Schoen-winnaar vooral dat hij ver verwijderd was van zijn beste vorm.
Praet speelde een bijzonder zwakke wedstrijd, worstelde met de bal en had moeite met het hoge tempo. "Er zit roest op de ex-Gouden Schoen", concludeerde Het Laatste Nieuws.
"Wie grote verwachtingen had bij zijn terugkeer naar België, tempert die maar beter. Praet heeft nog veel werk." Gazet van Antwerpen stelde vast dat Praet nog geen patron is."
Meerwaarde is onbestaande: Praet is niet zo goed als zijn reputatie
De prestigetransfer van Antwerp FC in de zomermercato slaagt er nog steeds niet in om zijn stempel te drukken.
"De meerwaarde van Praet is op dit moment onbestaande. Ik heb altijd gehouden van de voetballer Dennis Praet, maar op dit moment brengt hij niet wat hij zou moeten kunnen brengen", stelde Het Nieuwsblad-journalist Pieter-Jan Calcoen bij bij de podcast Sjotcast.
"Ik denk dat Praet niet zo goed is als zijn reputatie, als wat wij allemaal denken. Maar goed, dan moet hij nog altijd een meerwaarde voor Antwerp zijn", voegde chef voetbal Ludo Vandewalle eraan toe.
Praet speelde vervolgens verdienstelijke wedstrijden tegen Union SG en tegen KV Kortrijk in de beker, maar op de Bosuil blijft men toch wat op hun honger zitten.
Pijnlijke Praet: kan zich niet meer aan gebrek aan ritme verschuilen
Vorig weekend werd Dennis Praet gewisseld aan de rust na een dramatische eerste helft. Volgens Jonas De Roeck gebeurde dat in functie van de ploeg. Praet toonde te weinig duelkracht en niet genoeg defensieve impact.
"Het was bij momenten pijnlijk om te zien", stelde De Morgen vast. “Wanneer krijgen ze de échte Dennis Praet te zien in Deurne Noord?” Hein Vanhaezebrouck vond Praet als verdedigende middenvelder te licht uitvallen.
Patrick Goots vindt dat Praet zich niet meer aan zijn gebrek aan matchritme van zijn eerste weken kan verschuilen. "Hij beperkt zich louter tot controleren. Aan alles merk je dat hij zonder vertrouwen speelt. Makkelijke ballen worden zomaar bij de tegenstander ingeleverd", aldus Goots in Gazet van Antwerpen.
De Morgen omschrijft het vormpeil van Praet als zorgwekkend en de middenvelder heeft sinds zijn komst naar Antwerp op geen enkel moment indruk gemaakt.