Dries Mertens is nog steeds regelmatig van goudwaarde voor zijn Turkse ploeg Galatasaray. De (voormalig?) Rode Duivel zit dit seizoen wel iets meer op de bank dan hem lief is, toch geniet hij nog steeds van het voetbal. Ook naast het veld zocht de aanvallende speler nieuwe horizonten op.
Supersub richting nieuwe titel?
In de Turkse Süper Lig kwam Mertens dit seizoen in 15 optredens tot twee doelpunten en 4 assists. Zeker niet slecht, al is de indruk toch dat de Leuvenaar vorig jaar van meer waarde was, toen de topclub voor het eerst in jaren nog eens de titel greep.
Door nieuwe bondscoach Tedesco wordt Dries ook niet meer opgeroepen bij de Rode Duivels, iets waar hij zelf ook vrede mee heeft na een bezoek van Tedesco zelf in Turkije. "Ik heb een heel mooi gesprek gehad met hem, daardoor heb ik veel respect voor hem gekregen. Het is mooi dat de bondscoach naar hier is gekomen. En hij heeft alles ook duidelijk uitgelegd", zo klonk het bij Extra Time.
Culinaire smaaksensatie
Ook naast het veld geniet Mertens samen met Kat en zoontje Ciro van het mooie weer en de lekkere keuken in Turkije. Het is ook op dat vlak dat de speler van Galatasaray een opvallende uitdaging aanging.
Niemand minder dan Sergio Herman kwam immers op bezoek in het kader van zijn VTM-programma 'Sergio over de grens'. “We maken niet alleen herinneringen in de keuken, maar ook daarbuiten", zo klinkt de filosofie van de sterrenchef en dat mocht Mertens aan den lijve ondervinden.