Marc Coucke is een ondernemer pur sang en weet dat bij het zakenleven euforie en teleurstelling vaak dicht bij mekaar liggen. Het onheil dat nu op hem afkwam, kon echter niemand verwachten. Voor de derde keer al liep het in Durbuy grondig fout.
"Ik vrees daar echt voor"
Het nieuws zal u ongetwijfeld al bereikt hebben: vijfsterrenhotel Le Sanglier des Ardennes werd gisterenavond grotendeels vernield door een uitslaande brand.
Die begon in grillrestaurant Wagyu, waar chef-kok Wout Bru aan het fornuis staat. Het duurde gisterenavond lange tijd voor de brand onder controle was en dat had dramatische gevolgen.
“Ik vrees dat we een nieuw hotel gaan moeten bouwen”, zo liet Coucke zelf optekenen via HLN. De Oost-Vlaamse ondernemer coördineerde de zaken vanuit thuisplaats Merelbeke.
Derde ramp op korte tijd
Voor het hotel was het al de derde keer dat er een ramp op hen afkwam. “Het is zo verschrikkelijk. Na de watersnood van drie jaar geleden en de coronaperiode was het hele team zo fantastisch bezig. Dag en nacht hebben ze zich ingezet om de terugkeer op het hoogste niveau te bewerkstelligen."
Bru zelf genoot trouwens van een dag vakantie maar ging meteen richting Durbuy toen hij het nieuws vernam. "Wat er precies is gebeurd? Dat weten we nog niet exact. In Wagyu werken we met een kolenoven, waarop een grill staat. De dampkap daarvan wordt elke dag schoongemaakt, daar kan het probleem niet liggen. De rook wordt naar buiten gezogen via het dak met een afzuiginstallatie. Volgens onze voorlopige hypothese zou de motor van die afzuiginstallatie vuur hebben gevat”, zo geeft hij aan. Gelukkig kon men op tijd iedereen ontruimen, zo vielen er geen slachtoffers.