Middenvelder Bjarni Vidarsson krijgt als sinds september vorig jaar geen loon meer uitbetaald van zijn werkgever KV Mechelen. De reden hiervoor is dat het bestuur van Mechelen twijfels heeft over de knieblessure die de Ijslander opliep tijdens een belofteninterland. De
Kakkers besloten dan maar om de middenvelder niet meer te betalen, zo staat te lezen in
Het Nieuwsblad.
In juli vorig jaar viel Viddarsson uit met een blessure aan de knie. Dit gebeurde tijdens een wedstrijd met het beloftenelftal van Ijsland. De broer van Cercle Brugge-speler Arnar werd geopereerd en revalideerde gedurende een periode van zes maanden.
De blessure werd door de verzekeringsmaatschappij erkend als een arbeidsongeval. Dus moest Mechelen de eerste zes maanden van de revalidatie zijn loon betalen, maar de
Maneblussers beweren dat de blessure het gevolg is van een letsel dat de middenvelder opliep in 2010. Wanneer dit zo is moet de verzekeringsmaatschappij opdraaien voor de kosten.
"Ik ben nog tot september betaald geweest, maar sindsdien kreeg ik niets meer. Ik ben lang blijven geloven dat het wel goed zou komen, omdat ik dacht dat de club wel een oplossing zou vinden', vertelt Viddarsson aan
Het Nieuwsblad.
"Maar over een maand verwachten mijn vriendin en ik een kindje en we hebben momenteel geen inkomsten. Zij studeert nog en ik word niet betaald door de club. Ik leef heel zuinig, ik geef amper iets uit."
"Gelukkig krijg ik nog steun van mijn familie, maar dat kan ook niet blijven duren. Ik ben geruime tijd blijven zwijgen, maar misschien ben ik te lang te geduldig geweest. Ik kan jullie mijn bankrekening laten zien. Het enige dat ik van de club krijg, is een onkostenvergoeding, maar die bedraagt niet veel meer dan 50 euro per maand. Hoe kan ik daarmee overleven?", besluit een ontredderde Viddarsson.
Maar Mechelen-voorzitter Johan Timmermans stelt de woorden van de Ijslander wat bij. "De speler heeft gekregen waar hij volgens ons recht op heeft. Zo zijn wij de kosten van zijn woning en wagen blijven dragen."
Ondertussen wordt de zaak terug ingeleid voor de arbeidsrechtbank, deze zal
beslissen wie uiteindelijk de zes maanden achterstallig loon moet betalen.