Het is nu al uitkijken naar de eindronde van het EK, maar toch zal de Belgische voetballiefhebber komende zomer met een wrang gevoel zitten. Door politieke spelletjes, gesteggel tussen ondernemers/clubleiders/bondsbestuurders en klachten van zogenaamde belanghebbenden, is men er niet in geslaagd een stadion neer te zetten dat voldoet aan de voorwaarden. En dus wordt in ons land niet gevoetbald.
Wat in Roemenië, Hongarije en zelfs Azerbeidzjan gelukt is, bleek voor België onmogelijk. En terwijl de meeste betrokken partijen inmiddels alweer met andere projecten bezig zijn, blijven de supporters de dupe van dit fiasco. Maar ook sportief betekent dit een groot nadeel. "Later in het toernooi kun je wel in Rome spelen tegen Italië of in Bilbao tegen Spanje en dan mis je dat thuisvoordeel. Het is doodzonde, vooral voor de fans die niet kunnen komen kijken naar het EK in eigen land", is ook analist Peter Vandenbempt bij Sporza niet te spreken over de gang van zaken.
De Brusselse regering probeerde zich nog te moeien met de bouw van het stadion, maar werd zelf ook intern tegengewerkt. En vanuit andere politieke hoek bleef het opvallend stil. Nochtans was dit een uitgelezen kans geweest om ons land nog eens positief in de verf te zetten. "De UEFA had een heel mooi pakketje voorzien voor België, met de openingswedstrijd in de hoofdstad van Europa en nog enkele matchen in Brussel. Daar is men niet in geslaagd en dat is een van de redenen waarom we nu in Sint-Petersburg en Kopenhagen moeten spelen", aldus Vandenbempt.