Er is mogelijk een oplossing in zicht voor de financiële problemen van KV Oostende. Een Amerikaanse investeringsmaatschappij zou een bod hebben neergelegd om de Kustploeg over te nemen voor zo'n 5.15 miljoen euro. Maar huidig voorzitter Frank Dierckens twijfelt om dat te accepteren.
De preses zou immers de nodige garanties willen dat hij zelf aan boord kan blijven. Maar het getalm van Dierckens wordt niet door iedereen geapprecieerd. Ondervoorzitter Gino Vanderhaeghen besloot dan ook om de alarmbel te luiden met een open brief. Die open brief werd opgesteld door zijn raadsman en Vanderhaeghen lijkt vooral Dierckens te viseren in het schrijven. Hieronder alvast enkele opmerkelijke passages uit de open brief:
Dat het geen evidente zaak was om KVO te doen overleven, na het vertrek van een financieel draagkrachtige eigenaar, wist iedereen, en Gino Vanderhaeghen in het bijzonder. Het daaropvolgend verhaal is gekend. Ook Frank Dierckens had de middelen niet om een eerste klasse club in stand te houden. Voetbal draait niet meer op de abonnementen en toegangstiketten, maar op doordacht financieel beleid, en internationale connecties. Het is ook veel meer dan een voltijdse job. Zwaaien met de sjerp op de tribune is maar een topje van de ijsberg.
...
Opnieuw heeft Gino Vanderhaeghen zijn schouders onder een realistisch reddingsplan gestoken, meer nog, Gino Vanderhaeghen nam de volle verantwoordelijkheid: eerst onderhandelde hij een werkbare vrede tussen Frank Dierckens en Marc Coucke, daarna stelde Gino Vanderhaeghen voor om alle aandelen te verkopen aan een heel financieel draagkrachtige partij.
...
Eind november wordt een kort uitstel gevraagd, uiteindelijk moet Gino Vanderhaeghen de impasse verbreken, en brengt op 3 december een bod uit, geldig tot 20 december. Frank Dierckens is inhoudelijk akkoord maar deelt mee dat als er tegen die datum niemand anders is, hij het bod zal tegentekenen. De redding van KVO is dus geregeld.
...
Een woord in de voetbal is een speciaal begrip. Er wordt verschillende keren uitstel gevraagd, en gegeven. Uiteindelijk is 10 januari de deadline. Die is verstreken. Gino Vanderhaeghen is nu bang voor de toekomst van KVO, en met hem iedereen die niet in fantasieën gelooft.