RSC Anderlecht haalde afgelopen zomer weer verschillende nieuwe namen in huis. Daartegenover deed de recordkampioen echter ook een pak spelers van de hand. Zo werd bijvoorbeeld definitief afscheid genomen van Michel Vlap, die voor een bescheiden bedrag naar FC Twente terugkeerde.
In de zomer van 2019 betaalde RSCA een slordige 7 à 8 miljoen euro om de spelmaker over te nemen van sc Heerenveen. De Nederlander begon ook erg veelbelovend aan zijn passage in het Lotto Park. Maar hij kon zijn niveau niet volhouden en kwam steeds minder aan spelen toe. Al snel werd hij dan ook verhuurd aan het Duitse Arminia Bielefeld. En het jaar nadien speelde hij op uitleenbasis voor Twente, dat hem uiteindelijk dus ook definitief overnam. Zijn avontuur bij Paars-Wit werd dus allerminst een succes.
Toch stelt zijn zaakwaarnemer Roderik van Kerkhof dat Anderlecht destijds een goede stap was voor de 25-jarige Fries. "Ik was er destijds niet bij om die stap te maken, dus ik weet niet of er eventuele alternatieven waren. Maar van buitenaf bekeken was dat een prima stap", klinkt het bij de podcast BoostEleven. "Maar dan krijg je te maken met een club als Anderlecht. Daar lopen meer goede voetballers en daar spelen ook wel eens belangen van mensen. Dan heb je op een gegeven moment acht spelers voor één of twee bepaalde posities. Dan ben je één van die acht en kom je in de problemen."
DURE BANKZITTER
Van Kerkhof regelde afgelopen zomer wel de transfer van Vlap naar Twente. Al was het niet evident een akkoord te vinden tussen alle partijen. Uiteindelijk speelde hij de salariskaart uit bij RSCA. "Anderlecht wil anderhalf miljoen euro meer hebben dan dat FC Twente wil betalen. Michel gaat er in salaris enorm op achteruit. Als hij bij Anderlecht blijft, dan hebben zij behoorlijk wat salaris te betalen in twee jaar. Misschien gaat hij niet bij de twee posities op dat middenveld horen. Dan is het wel een erg dure bankzitter. Die puzzel moet je dan met elkaar maken. Wij hebben daarin als partij opgetreden die geprobeerd heeft om alledrie de belangen bij elkaar te krijgen."