Alieu Fadera van Zulte Waregem was een van de belangrijkste prioriteiten van Dimitri de Condé voor het komende seizoen. Met een geschatte transfersom van 4 miljoen euro verkiest de Condé hem boven Keito Nakamura, de Japanse sensatie van LASK Linz, wiens prijskaartje aanzienlijk hoger was. Fadera ondertekende zondag een contract voor vier jaar in de Cegeka Arena. Dit zal de fans van Genk ongetwijfeld verheugen, aangezien ze kunnen uitkijken naar een nieuwe publiekslieveling.
De Condé troeft Club Brugge
af KRC Genk heeft zondag hun tweede zomerse aanwinst weten vast te leggen. Nadat Joris Kayembe van Sporting Charleroi eerder al werd aangetrokken, kondigde de club de komst aan van Alieu Fadera van Zulte Waregem. Na de degradatie naar de Challenger Pro League besefte Essevee al snel dat het niet mogelijk zou zijn om de Gambiaanse aanvaller te behouden. Verschillende clubs, waaronder Club Brugge, dat ook contact had met de entourage van de speler, Burnley en enkele andere buitenlandse clubs uit Engeland en Italië, toonden interesse in hem, maar uiteindelijk is het KRC Genk dat deze slag thuis haalde.Volgens De Morgen zou Genk naar verluidt zo'n 4 miljoen euro betalen voor de transfer van Alieu Fadera. Dit is een aanzienlijk bedrag, maar het wordt gerechtvaardigd door het feit dat Fadera een van de belangrijkste prioriteiten was van Dimitri de Condé tijdens de zomerse transferperiode. De Head of Football verkoos Fadera boven Keito Nakamura, de Japanse sensatie van LASK Linz, die een veel hogere transfersom zou hebben gekost. Fadera ondertekende een contract voor vier jaar in de Cegeka Arena en dit nieuws zal de fans van Genk ongetwijfeld verheugen, aangezien ze kunnen uitkijken naar een nieuwe publiekslieveling.
Marktwaarde van publiekstrekker ontploft
Zulte Waregem rondde een uitstekende deal met de verkoop van Alieu Fadera, aangezien de club twee jaar geleden slechts 800 duizend euro betaalde om hem naar de Gaverbeek te halen. Destijds werd Fadera aangetrokken als een versterking in de breedte bij Zulte Waregem, vooral omdat Francky Dury wel potentie in hem zag. Sindsdien is de aanvaller een belangrijke speler geworden in het team, zowel onder Mbaye Leye als onder de huidige coach Frederik D'Hollander. Afgelopen seizoen was Fadera absoluut onmisbaar in de Elindus Arena, waar hij schitterde met indrukwekkende acties. Dit heeft geresulteerd in een aanzienlijke stijging van zijn marktwaarde, die sinds het begin van het afgelopen seizoen bijna acht keer zo hoog is geworden. Zijn huidige marktwaarde wordt geschat op drie miljoen euro.Alieu Fadera's belangrijkste takenpakket bij Zulte Waregem bestond uit het creëren en afronden van kansen, hoewel het laatste aspect iets moeilijker voor hem is. Zijn dribbels en acties maken echter grote indruk. “Fadera is het soort voetballer waarvoor de mensen naar het stadion komen”, vatte Het Laatste Nieuws zijn profiel goed samen. “Als hij aan de bal komt, gaat er een zindering van verwachting door de tribunes.” Fadera is op dit moment misschien nog niet een volledig afgewerkt product, maar op 21-jarige leeftijd beschikt hij al over enorm veel talent en heeft hij ook nog een grote marge om te groeien. Filip Joos is alvast een grote bewonderaar van Alieu Fadera. In praatprogramma's zoals Extra Time en de podcast 90 Minutes heeft de analist en commentator meerdere keren positief gesproken over de talentvolle juweel uit Waregem.
Genk-fans zetten zich schrap voor overvloed aan dribbels
Ook Faïz Selemani van KV Kortrijk heeft zich eerder dit seizoen zeer lovend uitgelaten over Alieu Fadera. In Het Nieuwsblad verklaarde de Comorese aanvaller dat je Fadera nooit uit het oog mag verliezen en dat hij zelfs een klasbak is. Afgelopen seizoen vormde Fadera een constante dreiging voor de verdedigingen van elke club in de Jupiler Pro League, dankzij zijn acties, snelheid en dribbels. Het dribbelen is een van Fadera's sterke punten, en dit seizoen was hij zelfs lange tijd de onbetwiste dribbelkoning van de Jupiler Pro League. Hij voerde maar liefst 268 dribbels uit, wat neerkomt op meer dan acht dribbels per 90 minuten.Alleen Loïc Lapoussin van Union SG (272 dribbels) ging nog vaker een dribbel aan in de Belgische competitie, maar de Malagassiër speelde wel vijf wedstrijden meer dan Alieu Fadera. De Gambiaan bleek vorig seizoen vaak ongrijpbaar te zijn voor zijn tegenstanders, wat resulteerde in veel overtredingen tegen hem. In totaal werden er dit seizoen al 106 fouten op hem gemaakt, wat neerkomt op meer dan 3 overtredingen per 90 minuten. “Dat verbaast me niet echt, want ik ben een offensieve speler die altijd de één-op-één-situatie opzoekt”, zei hij daar zelf over in Het Nieuwsblad. Opmerkelijk genoeg begaat Fadera zelf ook veel overtredingen. Hij heeft maar liefst 58 overtredingen op zijn naam staan, waarmee hij tevens de koploper is in deze categorie op de Belgische velden.