Het Belgische voetbal is in de ban van buitenlandse overnemers. Dat was al regelmatig een goede zaak, maar des te vaker toch een vergiftigd geschenk. Eendracht Aalst is de volgende club die in de penarie lijkt te zitten. Toch wordt er gegoogeld met grote namen. Dat weet Het Laatste Nieuws.
Turkse 'investeerders'
Eendracht Aalst is overgenomen door Turkse mensen, maar daar heerst héél veel mysterie over. Plots strijken er bij de Belgische traditieclub, aan de slag in Tweede Nationale, spelers vanuit Bulgarije, Polen, Turkije en andere landen neer.
Het stadsbestuur stelt zich terecht grote vragen. Het is een beproefd recept in het voetbal, ook in 1A en 1B. Buitenlandse eigenaars die via allerlei vreemde constructies transfers afronden (vaak gaat het om het witwassen van geld uit bepaalde sectoren). Ze proberen 'goodwill' te creeren bij de gemeenschap. Onder meer Kevin Mirallas werd aangesteld als technisch directeur.
Carcela en Lukaku
Om hun 'ambities' (die zijn ondergeschikt aan het laten komen en gaan van spelers) waar te maken zouden ze nu ook twee Belgische topnamen willen aantrekken: Mehdi Carcela en Jordan Lukaku. Die laatste tekende enkele weken geleden nog voor de... Turkse tweedeklasser Ankaraspor. Carcela zit al meer dan een jaar zonder club.
Aalst is niet de enige Belgische club uit de lagere reeksen die in handen is van buitenlandse eigenaars. Daar is er nog minder controle dan in de hoogste reeksen. Het voetbal is al jaren in de greep van bizarre en hoogst 'opmerkelijke' overnames. Het is dringend tijd voor een controlorgaan buiten het voetbal dat het voetbal onder de loep neemt. Het is ondertussen een far west geworden, waar alles lijkt te kunnen...