Na een tegenvallend eerste seizoen bij AC Milan, lijkt het Italiaanse avontuur van Charles De Ketelaere nu definitief begonnen. De jonge Rode Duivel is immers volledig aan het ontbolsteren bij Atalanta. De club uit Bergamo zou hem dan ook definitief willen overnemen.
In de zomer van 2022 maakte CDK de oversteek naar Italië, maar zijn avontuur bij AC Milan draaide uit op een teleurstelling. In een 40-tal wedstrijden namens de Rossoneri kwam de aanvaller bijvoorbeeld geen enkele keer tot scoren. De Milanezen besloten dan ook om hem na amper één seizoen van de hand te doen.
Het jeugdproduct werd vervolgens gelinkt aan verschillende clubs. Onder meer PSV Eindhoven trok een tijdje aan zijn mouw. Maar uiteindelijk bleef hij toch in Italië voetballan. Zo werd een huurovereenkomst, met aankoopoptie, afgesloten met Atalanta.
Flitsende start
Daar is zijn avontuur echter wél sterk van start gegaan. Slechts enkele dagen na de afronding van zijn komst, mocht CDK van coach Gian Piero Gasperini invallen. En met een rake kopbal zette hij Atalanta in de 83ste minuut op voorsprong tegen Sassuolo.
Afgelopen donderdag wist De Ketelaere ook zijn eerste Europese doelpunt in Italiaanse loondienst te scoren. Voor die prestatie werd hij zondag dan weer beloond met een basisplaats tegen Cagliari (2-0). Hij bedankte voor het vertrouwen met een assist voor de openingsgoal. Ook zag hij een goal afgekeurd worden.
Atalanta wil optie lichten
In Bergamo lijkt men na een handvol wedstrijden dan ook helemaal overtuigd van CDK's meerwaarde. De club zou zelfs van plan zijn om de jonge Belg zo snel mogelijk definitief over te nemen. Volgens de Italiaanse journalist Alessandro Schiavone zou Atalanta de deal nog voor de kerstfeesten willen afronden.
In principe mag dat geen problemen opleveren, La Dea beschikt immers over een aankoopoptie in de huurovereenkomst met Milan. Volgens Calciomercato zou Atalanta, naast de reeds betaalde huurvergoeding van 4 miljoen euro, zo'n 23.4 miljoen euro moeten dokken om de deal permanent te maken. De Milanezen zouden daarnaast het recht behouden op zo'n 10% van de latere doorverkoopsom.