Lange tijd leek Union onfeilbaar, maar de laatste dagen lijken er toch barstjes te komen in het pantser van de Brusselaars. Donderdag kregen ze in de Conference League een oplawaai van Fenerbahçe en zondag lieten ze ook van hun pluimen in de competitie.
In eigen huis moest Union immers vrede nemen met een 1-1 tegen AA Gent. Daarmee mochten ze eigenlijk nog blij zijn, want ze haalden een achterstand op en de beste kansen op de overwinning waren nog voor de bezoekers. De meeste sterkhouders haalden niet hun gebruikelijke niveau.
Blessin tilt niet te zwaar aan puntenverlies
Daar was Alexander Blessin eigenlijk niet zo verbaasd over. "We hebben te veel fouten gemaakt, maar daar zijn ook verklaringen voor", merkte hij immers op bij Sporza. "Het is altijd de vraag hoe je reageert na een tegendoelpunt en we zijn teruggekomen. In de laatste 20 minuten toonden we ook meer honger om de wedstrijd naar ons toe te trekken en op het einde hadden we nog enkele goede kansen."
Blessin tilde dan ook niet al te zwaar aan het puntenverlies, ook al doet Union daarmee een slechte zaak in de titelstrijd. Het ziet immers Anderlecht naderen tot op zes punten, in de wetenschap dat die kloof na volgende week gehalveerd zal worden bij de start van de play-offs.
Union zit op zijn tandvlees
"Ik wil mijn team beschermen, er zijn redenen waarom we niet ons normale niveau haalden. Kijk gewoon naar ons wedstrijdschema", besefte Blessin echter. "Er waren vandaag makkelijke fouten die mijn spelers normaal gezien niet maken. We moeten nu nog twee wedstrijden afwerken en dan komt er een break die we echt nodig hebben."
Doordat het nog op drie fronten actief is, werkte Union de voorbije weken een hels programma af. Sinds het einde van de winterstop speelde het op anderhalve maand tijd maar liefst veertien wedstrijden. Bovendien moeten ze donderdag alweer aan de bak, want dan wacht hun terugmatch tegen Fenerbahçe.
Daarna wacht nog de kraker op Antwerp op de slotspeeldag van de reguliere competitie, maar daarna kan Union eindelijk uitblazen. Dan wacht immers de interlandbreak. Die blijkt dringend nodig te zijn.