Gustaf Nilsson komt met een stevig prijskaartje van 6 miljoen euro naar Club Brugge, dat met bonussen nog kan oplopen tot 7 miljoen. Nilsson, bekend om zijn lengte, kracht en scorend vermogen, moet een directe impact maken in Brugge.
Zijn veelzijdigheid en doelpunteninstinct maken hem een waardevolle toevoeging voor Club, dat streeft naar succes vanaf dag één. De overige spitsen Ferran Jutgla, Romeo Vermant en Victor Barbera zullen vrede moeten nemen met een plaats in Nilssons schaduw.
Nilsson wint sportieve en financiële jackpot bij Club Brugge
Na een intensieve onderhandelingsweek heeft Club Brugge zijn gedroomde opvolger voor Igor Thiago gevonden: Gustaf Nilsson van Union SG wordt de nieuwe aanvalsleider van blauw-zwart.
De landskampioen startte de onderhandelingen met een openingsbod van 4 miljoen euro plus bonussen, en sloot de deal af op 6 miljoen euro, een bedrag dat kan oplopen tot 7 miljoen met extra bonussen.
Club Brugge bereikte snel overeenstemming met Nilsson, die in Brugge aanzienlijk meer kan verdienen dan in Brussel. Bij Union SG verdiende de Zweed geen duizelingwekkend salaris, maar bij Club Brugge zal hij zich financieel sterk verbeteren.
“Het is bekend dat Club Brugge dieper in de buidel kan tasten dan Union, en blauw-zwart zal dat ook doen. Zijn salaris zal dus fors stijgen ten opzichte van zijn loon bij Union”, aldus Het Nieuwsblad.
Daarnaast biedt het vooruitzicht om in de Champions League te spelen een extra motivatie voor Nilsson. Geen wonder dus dat hij al meer dan een week akkoord is met Club Brugge.
Concurrentie schrikt: Nilsson moet direct zijn stempel zetten
Club Brugge beschikte met Ferran Jutgla, Romeo Vermant en Victor Barbera al over een solide spitsenlinie, maar de komst van Gustaf Nilsson voegt een nieuwe dimensie toe aan hun aanval.
De landskampioen zocht specifiek naar een spits die werkkracht, gestalte en scorend vermogen combineert, en dat profiel vonden ze in Nilsson. De Zweed is een ander type aanvaller dan de huidige spitsen en moet direct zijn stempel kunnen drukken in Brugge.
Nilsson is al vertrouwd met de Belgische competitie en kan meteen ingezet worden. “Blauw-zwart wil er dit seizoen vanaf speeldag één staan en heeft geen tijd om een spits enkele maanden aanpassingsperiode te geven”, aldus Het Nieuwsblad.
De Zweedse international is bovendien veelzijdig en rendeert zowel in een tweespitsensysteem als in een formatie met slechts één diepe spits.
Nilsson: kracht, techniek, balvast en doelpunten
Gustaf Nilsson is een spits die niet alleen makkelijk scoort, maar ook de ploeg naar een hoger niveau tilt. Met zijn lengte van 1,96 meter past de boomlange Zweed perfect in het plaatje van Club Brugge.
Nilsson is niet alleen constant betrokken bij de pressing en waanzinnig balvast, maar ook sterk als aanspeelpunt met zijn rug naar het doel. Zijn vermogen om duels te winnen, onvermoeibare werkethiek en neus voor doelpunten maken hem een gedroomde versterking voor de blauw-zwarte fans.
“Nilsson is technisch geen Dolberg, maar hij weegt verdorie op een verdediging”, merkte Marc Degryse op in Het Laatste Nieuws. Naast zijn aanvallende kwaliteiten, kan de 27-jarige Nilsson ook verdedigend zijn mannetje staan en als breekijzer dienen bij stilstaande situaties.
Op basis van zijn indrukwekkende prestaties was Gustaf Nilsson een enorme revelatie in de Jupiler Pro League en speelde hij zijn beste seizoen ooit.
“Gustaf Nilsson, De Onverzettelijke”, kopte Het Laatste Nieuws. “Een 10 voor elegantie en stijl zal hij nooit krijgen, maar wat is die Nilsson een verdomd nuttige spits. Je bent er nooit klaar mee. Niet in de lucht, noch over de grond.”
Union moest Nilsson verkopen
Het vertrek van Gustaf Nilsson brengt Union SG in grote problemen. Eerder verliet Mohamed Amoura de club al voor VfL Wolfsburg, waardoor de nieuwe coach Sebastien Pocognoli een geheel nieuwe aanvalslinie moet samenstellen.
Hoewel de club met Promise David en Mohammed Fuseini al twee nieuwe spitsen heeft aangetrokken, en ook Dennis Eyckert Ayensa nog beschikbaar is, zal de druk vooral op Kevin Rodriguez komen te liggen als de nieuwe targetman van het team.
Daarnaast is Elton Kabangu, ondanks een teleurstellend eerste seizoen, nog steeds aanwezig in Brussel, net als de jonge Christian Makaté. Union had weinig keuze in het laten vertrekken van Nilsson.
De Brusselaars moeten spelers verkopen om hun financiën in evenwicht te brengen, aangezien hun budgetten niet zo groot zijn in vergelijking met de Belgische topclubs.