Club Brugge wist zich deze zomer al gevoelig te versterken. Er werden een vijftal directe aanwinsten aangetrokken en op Igor Thiago na, bleven de sterkhouders voorlopig op post. Maar daar lijkt in de tweede helft van de zomermercato nog verandering in te komen.
Op inkomend vlak is Club momenteel klaar met zijn huiswerk, aan uitgaande zijde staat nog heel wat te gebeuren. Sowieso willen de Bruggelingen een aantal overbodige spelers van de hand doen. Voor Roman Yaremchuk werd inmiddels een oplossing gevonden, voor onder meer Kamal Sowah, Dedryck Boyata, Faitout Maouassa en Philip Zinckernagel wordt die nog gezocht.
Daarnaast is het de bedoeling om te cashen op enkele sterkhouders. Dat Raphael Onyedika dicht bij een vertrek staat, is inmiddels geweten. Ook Andreas Skov Olsen mag bij een toereikend bod andere oorden opzoeken. Al is de interesse in de Deen momenteel beperkt. Tot slot is een uitgaande toptransfer van Antonio Nusa niet uitgesloten.
Topdeals in het water
De jonge Noor stond al meermaals dicht bij de uitgang. Een jaartje geleden stelde preses Bart Verhaeghe bijvoorbeeld nog zijn veto tegenover een uiterst lucratieve deal met Chelsea FC. In januari gooide een vermeend probleem bij de medische proeven dan weer roet in het eten. Hoewel dat probleem later werd uitgeklaard, ging een transfer naar Brentford niet door.
Sindsdien heeft Nusa het lastig om op constante basis te presteren. Desondanks kan hij nog steeds op de nodige interesse rekenen. Begin deze zomer werd Crystal Palace bijvoorbeeld genoemd als mogelijk bestemming. Eerder deze werd Juventus dan weer naar voren geschoven. En nu duikt nog een tweede kandidaat op vanuit Italiaanse hoek.
Lazio op de loer
Zo meldt Corriere dello Sport dat Nusa eveneens op de verlanglijst van SS Lazio staat. De nummer zeven van vorig seizoen uit de Serie A wil een nieuwe flankaanvaller aantrekken, een jongeling met heel wat groeipotentieel. En daarbij wordt dus ook het Noorse goudhaantje van Club Brugge gevolgd.
Het genoemde medium heeft het over een mogelijke transfersom van zo'n 20 miljoen euro, al kan daar wel over onderhandeld worden. In ieder geval lijkt de toenemende concurrentie voor een soort van stroomversnelling te zorgen, al blijft het wachten op een eerste concreet bod.