Dit zegt de internationale pers over prestatie Club Brugge

door
Dit zegt de internationale pers over prestatie Club Brugge

Club Brugge won met 0-1 van Sturm Graz. Het was geen match op Champions League-niveau, maar dat deerde de Brugse burger niet. De drie punten halen was het enige wat telde. Wat dacht de internationale media over de prestatie van de Belgische landskampioen in Oostenrijk?

Tzolis maakt indruk

Persagentschap Reuters legde zoals verwacht de nadruk op de goal van Christos Tzolis. "Dankzij een krachtig schot van Christos Tzolis won Club Brugge woensdag met 1-0 van de groepsfase van de Champions League bij Sturm Graz."

Dat deed ook Voetbal International. "Voormalig FC Twente-flop Christos Tzolis legde Sturm Graz-doelman Kjell Scherpen al vroeg in de luren. Op fenomenale wijze werd de keeper verschalkt. Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor de Belgische topclub drie heel welkome punten pakte."

Perfect Oostenrijks rapport

BeIn Sports kwam met opvallende cijfers. "Brugge handhaafde hun perfecte record van drie opeenvolgende overwinningen tegen Oostenrijkse tegenstanders, terwijl ze nu vier keer de nul hielden in vijf uitwedstrijden in de Champions League - evenveel als in hun vorige 22 duels op het kampioenenbal. Tzolis' treffer kwam uit een van de drie schoten op doel, waarmee hij de eerste Brugge-speler werd die dat aantal in één Champions League-wedstrijd registreerde sinds Hans Vanaken dat deed tegen Paris Saint-Germain in september 2021."

Het Oostenrijkse Laola 1 kwam danig onder de indruk van de treffer van de Griekse smaakmaker. "Het was een gouden doelpunt van Tzolis, echt een doelpunt dat je moet bekijken", klinkt het daar. Ze halen ook aan dat Sturm Graz niet slecht was, maar ook niet geweldig en dat Club de zege verdiende.

La Gazetta Dello Sport schreef kort over de volgende tegenstander van AC Milan. "De Belgen, favoriet voor de match, waren de hele wedstrijd de beter ploeg. In de 22ste minuut kwam Brugge dankzij Tzolis op voorsprong: de Griek kreeg de bal, legde het leer neer en schilderde met een knap schot de bal in de rechterbovenhoek. Jutglà kwam in de 58ste minuut nog dicht bij de 0-2, maar zijn schot werd gestopt door Scherpen."

Het slotwoord was voor de BBC. "De verbluffende eerste helft van Christos Tzolis hielp Club Brugge aan een nipte Champions League-overwinning bij Sturm Graz. De 22-jarige Griekse vleugelspeler controleerde vakkundig de crosspass van Raphael Onyedika en krulde vervolgens de bal enig mooi in de verste hoek voorbij Kjell Scherpen. Het leverde de Belgische ploeg drie welgekomen punten op, die de hele wedstrijd de betere ploeg waren na hun nederlaag in de openingswedstrijd tegen Borussia Dortmund."

POLL: Gaat Club Brugge de League Phase overleven in de UCL?

Meer sportnieuws