Verwachte elf Anderlecht bekend, wie wordt nieuwe kapitein?

door
Verwachte elf Anderlecht bekend, wie wordt nieuwe kapitein?

RSC Anderlecht neemt het in de Europa League op tegen Real Sociedad. In het Baskenland wacht een taaie klant met de Spaanse club. Het Laatste Nieuws brengt de verwachte basisopstelling van David Hubert alvast naar buiten. 

Hubert kampt met heel wat blessuregevallen. Ook aanvoerder Leander Dendoncker is ziek uitgevallen waardoor er ook een nieuwe kapitein aangesteld moet worden. Marco Kana, Angulo, Thorgan Hazard, Jan Vertonghen en Francis Amuzu zijn eveneens geblesseerd.

Krappe selectie

Hubert verraste met een zéér krappe selectie van slechts twintig namen voor de Europese clash tegen Real Sociedad. De interim-trainer kampt met een overvolle ziekenboeg en haalde RSCA Futures-talenten Tristan Degreef en Amando Lapage bij de selectie.

Er was wél positief nieuws over Ludwig Augustinsson. De Zweed viel uit met een hersenschudding tegen KRC Genk, maar is er weer bij. De centrale verdediger begint waarschijnlijk op de bank. Mats Rits wordt mogelijk de vervanger Dendoncker op het middenveld.

Nieuwe kapitein

Dendoncker is aldus ziek en zal gemist worden. De aanvoerder was de afgelopen weken meteen belangrijk met zijn ervaring op het middenveld. Wie wordt dan de nieuwe kapitein? "Hij was sowieso te ziek om mee af te reizen, laat staan om morgen te spelen. Dat biedt tegelijk ook kansen aan andere jongens om zich te tonen. Wie er kapitein zal zijn? Dat moet ik nog bekijken”, zei Hubert mysterieus.

Vermoedelijke opstellingen

Real Sociedad: Remiro; Odriozola, Jon Martin, Pacheco, Aihen; Zubimendi, Brais, Turrientes, Marin; Oskarsson, Becker.

RSC Anderlecht: Coosemans; Sardella, Simic, Zanka, N'Diaye; Rits, Ashimeru, Stroeykens; Dreyer, Dolberg, Edozie.

POLL: Wat verwacht jij van de wedstrijd?

Meer sportnieuws