TRANSFERUURTJE: 'Topkandidaat Anderlecht haakt af, nieuwe club Hazard'

door
TRANSFERUURTJE: 'Topkandidaat Anderlecht haakt af, nieuwe club Hazard'

De zomermercato zit er al een tijdje op, maar de winterse transferperiode komt er weldra alweer aan. Heel wat ploegen zijn dan ook druk in de weer met het voorbereiden van hun transferplannen en ondertussen wordt ook weer volop van trainer gewisseld. VoetbalNieuws verzamelt de belangrijkste transfernieuwtjes dan ook dagelijks voor u in dit TRANSFERUURTJE.

Jupiler Pro League

Anderlecht is nog altijd op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Eén van de namen die daarvoor al naar voor geschoven werd, was die van Kjetil Knutsen. De Noorse succescoach van Bodø/Glimt lijkt echter geen trek te hebben in een overstap. Hij verklaarde in de aanloop naar de match tegen Union dat hij niet met Anderlecht gesproken heeft en niet aan een vertrek denkt.

Bij Lokeren-Temse hebben ze nog twee ervaren krachten binnengehaald om het tij te keren na een mislukte start. De tweedeklasser versterkte zijn sportieve cel immers nog met Karel Fraeye en Koen Schockaert. Beiden hebben een verleden bij Lokeren én kennen 1B zeer goed.

Kylian Hazard heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. Hij verrast immers door zijn handtekening te zetten bij eerstenationaler Tubize-Braine. Daar zal hij aan de zijde van jongere broer Ethan spelen en komt hij ook vader en voorzitter Thierry Hazard tegen.

Buitenland

Manchester City kreeg een forse klap met het langdurig uitvallen van Rodri. Het zou goed kunnen dat de Engelse kampioen in januari op zoek gaat naar een vervanger en er duiken alsmaar meer namen op. Een volgende kandidaat is Martin Zubimendi. De middenvelder van Real Sociedad is bij Spanje al de doublure van Rodri en wees in de zomer nog een transfer naar Liverpool af.

FC Barcelona heeft een oplossing gevonden voor zijn keepersprobleem na de zware blessure van Ter Stegen. Zoals verwacht haalde het Wojciech Szczesny terug uit pensioen. De ervaren Pool had eind augustus nog een punt achter zijn carrière gezet, maar tekende nu tot het einde van het seizoen.

POLL: Zal Anderlecht nog snel een trainer vinden?

Meer sportnieuws

Meer over