Sanusi onthult hoe Beerschot rug wil rechten na derby-ramp

door
Sanusi onthult hoe Beerschot rug wil rechten na derby-ramp

Beerschot blijkt voorlopig het kneusje van de Jupiler Pro League te zijn met amper één punt uit negen wedsrijden. Daarmee heeft het uiteraard de rode lantaarn in handen en de achterstand op de voorlaatste plaats bedraagt zelfs al zeven punten. Er moet dus dringend beterschap komen.

Vorig weekend liep het nog helemaal fout in de derby op Antwerp. Beerschot kreeg een 4-0 om de oren en dat zorgde ervoor dat de woeste fans de wedstrijd na 75 minuten lieten stopzetten. De club gaf uiteindelijk forfait voor het slotkwartier.

Beerschot zonderde zich af

Vrijdag moet Beerschot de rug zien te rechten, maar dat zal niet makkelijk worden. Dan moet het immers op bezoek bij Westerlo, toch één van de revelaties tot dusver. Het lijkt dus hoogst twijfelachtig dat de tiende match wél een zege zal opleveren.

Aanvoerder Ryan Sanusi houdt de moed er echter in. "wij geven niet op, dat zit in het DNA van deze club. Morgen gaan we als één team naar Westerlo. We hebben ons deze week een beetje afgezonderd van alles wat er gezegd en geschreven werd. Op deze manier hebben we het groepsgevoel terug versterkt. ‘We’re all in this together’ en we zullen hier samen ook uit geraken", vertelt hij op de clubwebsite.

Sanusi gelooft dat Beerschot uit dal zal raken

Dat ze met Westerlo een ploeg in vorm treffen, doet er voor Sanusi niet toe. "Gezien onze situatie maakt het weinig uit tegen wie we spelen. We moeten terug naar de basics en gewoon allemaal onze kop ervoor leggen. Dit is het minste wat we kunnen doen voor onze supporters. Indien we dat ook iedere week doen, dan zullen we uit dit dal kunnen kruipen."

Een goede prestatie zou ervoor kunnen zorgen dat Beerschot op zijn minst met een beetje vertrouwen de interlandbreak in kan gaan. Bovendien lijkt ook de job van trainer Dirk Kuyt aan een zijden draadje te hangen. Ook voor hem wordt het belangrijk dat Beerschot zich toont.

POLL: Zal Beerschot zich vrijdag herpakken?

Meer sportnieuws

Meer over