Sterkhouder dacht in de zomer even aan vertrekken bij Genk

door
Sterkhouder dacht in de zomer even aan vertrekken bij Genk

KRC Genk is na negen speeldagen de fiere leider in de Jupiler Pro League en heeft bovendien al zes punten voorsprong op zijn dichtste achtervolgers. De Limburgers hebben na een moeilijke start hun laatste zeven wedstrijden allemaal gewonnen en dat is toch straf na een bewogen zomer.

Er streek met Thorsten Fink immers een nieuwe trainer neer die toch tijdens de zomermercato te kampen kreeg met de nodige onzekerheid over de samenstelling van zijn kern. Er waren bijvoorbeeld verschillende transfersoaps rond Matias Galarza, Bilal El Khannouss en Mike Penders, die uiteindelijk bij respectievelijk Talleres, Leicester en Chelsea tekenden.

Van Crombrugge twijfelde na eerste competitiematchen

Bijna dacht ook een andere belangrijke speler nog aan vertrekken. In MIDMID geeft Hendrik Van Crombrugge aan dat hij toch even twijfelde aan zijn toekomst bij Genk toen in de eerste twee competitiewedstrijden Penders verrassend de voorkeur kreeg onder de lat.

"Ik val geblesseerd uit in de voorbereiding en Mike deed het dan goed. Dan is Chelsea ineens ook geïnteresseerd... Er is toen op korte tijd heel veel gebeurd en ik zag wel wat gelijkenissen met het Bart Verbruggen-scenario", verwijst hij naar zijn vertrek bij Anderlecht, toen hij als aanvoerder uit de ploeg gezet werd om Verbruggen een kans te geven.

Genk gaf hem uiteindelijk toch kans

"Ik had alles gedaan om fit te raken voor de competitiestart. Dan is het wel een dreun dat je niet speelt. De tweede wedstrijd speelde ik ook niet. Intern heb ik dan wel aangegeven dat ik mezelf niet nog een heel seizoen op de bank zag zitten", klinkt het nog. "Daarvoor vind ik mezelf te goed, qua kwaliteiten en ook fysiek. Ik wou niet nog een jaar verdoen. Uiteindelijk werd er vanuit de club duidelijk gecommuniceerd en na hard werken heb ik toch mijn kans gekregen."

Na een één op zes in de eerste twee competitiematchen kwam Van Crombrugge toch in de ploeg en sindsdien is hij ook blijven staan. Daarmee waren de twijfels ook meteen van de baan en nu is de eenmalige Rode Duivel uiteraard zeer tevreden met de prestaties van zijn ploeg.

POLL: Zou je het begrepen hebben als Van Crombrugge was vertrokken?

Meer sportnieuws