Club Brugge knalt door het dak met Skov Olsen-megadeal

door
Club Brugge knalt door het dak met Skov Olsen-megadeal

Club Brugge zet volop in op Andreas Skov Olsen om te schitteren in de Champions League en zo een grote transfer te forceren. Na een sterke prestatie tegen Borussia Dortmund leek dat plan perfect te lopen, maar tegen Sturm Graz stelde de Deen teleur. Analisten, zoals Hein Vanhaezebrouck, vragen zich af of Skov Olsen wel zo'n groot talent is als gedacht.

Desondanks toont AC Milan interesse, vooral omdat hij een potentiële oplossing kan zijn voor hun aanvallende problemen. Brugge vraagt tussen de 15 en 18 miljoen euro, en ook Skov Olsen wil graag vertrekken.

De natte droom van Club: via Champions League naar knaltransfer

Club Brugge heeft een duidelijke transferstrategie bepaald met Andreas Skov Olsen. Het is de bedoeling om de Deense aanvaller te laten schitteren in de Champions League en dan in de winter- of zomermercato te cashen op hem.

Acht wedstrijden op het grootste podium van Europa bieden de perfecte kans om hem in de schijnwerpers te zetten en de juiste clubs aan te trekken. Brugge rekent op hun 'magiër' om het verschil te maken, mits hij met zijn goede been uit bed stapt.

Zoals Het Laatste Nieuws schreef: "Hij is gemaakt voor dit podium." Maar met Skov Olsen weet je nooit helemaal wat je kunt verwachten.

In de eerste Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund was de Deen op dreef. "Skov Olsen, een gesel voor Bensebaini," kopte Sky Sports Deutschland.

Het besluit om hem afgelopen zomer te behouden, blijft volgens La Dernière Heure “de beste zet van Club Brugge in de laatste transferperiode.”

Vanhaezebrouck: “Skov Olsen heeft meer faam dan hij verdient”

Tijdens de tweede Champions League-wedstrijd tegen Sturm Graz waren de ogen opnieuw gericht op Andreas Skov Olsen om het verschil te maken. Maar de Deense aanvaller liet het deze keer afweten en nam nog eens een snipperdag.

Nicky Hayen haalde hem tijdens de rust zelfs naar de kant. Hein Vanhaezebrouck spaarde zijn kritiek niet: “Hij werkte niet eens. Hoe kun je zo aan een wedstrijd beginnen?" vroeg de analist zich af in Het Nieuwsblad.

Vanhaezebrouck prees Hayen’s beslissing om Skov Olsen na rust op de bank te zetten, ondanks zijn status. “Het is toch iemand met naam en faam. Nu ja, hij heeft intussen veel meer faam dan hij verdient”, stelde hij scherp.

Vanhaezebrouck benadrukte dat Skov Olsen zeker talent heeft, maar dat hij het veel te weinig laat zien. Hij roept op dat we misschien maar eens moeten stoppen met hem op te hemelen omwille van zijn zogenaamde grote talent.

Topclubs haken af: “Zijn ook niet achterlijk”

Na bijna drie jaar bij Club Brugge blijft Andreas Skov Olsen een raadsel voor analisten en een uitdaging voor coaches. Zijn onvoorspelbaarheid op het veld en de vragen rond zijn mentale weerbaarheid verklaren deels waarom hij nog steeds in België speelt.

"Als de grote clubs dit zien, haken ze ongetwijfeld af," zei Hein Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad. Skov Olsen miste hiermee een belangrijke kans om zich te profileren, vooral in de Champions League, waar topclubs scherp toekijken.

De verwachte toptransfer die afgelopen zomer uitbleef, is volgens Marc Degryse inmiddels logisch. "Die buitenlandse clubs zijn ook niet achterlijk," zei hij in de studio van VTM.

"Zij zien hem elke week spelen en zien dat hij in tien wedstrijden slechts drie à vier keer excelleert. Je moet het ook in de kleine matchen tonen, anders leggen ze geen 20 of 30 miljoen op tafel. Het duurt te lang voor hij stabiliteit in zijn prestaties krijgt." 7

Skov Olsen op voorpagina Gazzetta: Milan lonkt

Vorige week bracht Gazzetta dello Sport opvallend nieuws: AC Milan heeft interesse in Andreas Skov Olsen van Club Brugge. De Deense aanvaller haalde zelfs de voorpagina van de roze sportkrant.

Milan ziet in Skov Olsen een mogelijke oplossing voor het tegenvallende trio Luka Jovic, Noah Okafor en Samuel Chukwueze, spelers waar het bestuur steeds meer twijfels over heeft.

Naast Skov Olsen staan ook Noa Lang (PSV) en Ismaila Sarr (Crystal Palace) op het lijstje van de Rossoneri.

Geoffrey Moncada, het hoofd van de scouting, is een grote fan van Skov Olsen en onderzoekt of hij het ontbrekende puzzelstuk is dat coach Paulo Fonseca nodig heeft om de aanval te versterken.

Club Brugge vraagt 15 tot 18 miljoen euro

Rafael Leão en Christian Pulisic zijn de vaste keuzes voor de aanvallende flanken bij AC Milan, maar Andreas Skov Olsen wordt gezien als de ideale back-up voor dit duo. 7

Club Brugge heeft zijn vraagprijs voor de Deense aanvaller vastgesteld tussen de 15 en 18 miljoen euro. Hoewel dit geen klein bedrag is, vindt Milan het gerechtvaardigd voor een speler met veel groeipotentieel en veelzijdigheid.

Skov Olsen zou bovendien perfect passen in het systeem van coach Paulo Fonseca. Wat de onderhandelingen vlotter kan laten verlopen, is de uitstekende relatie tussen AC Milan en Club Brugge, die werd versterkt tijdens de transfer van Charles De Ketelaere.

Sindsdien onderhouden beide clubs hartelijke contacten, wat de deal voor Skov Olsen zou kunnen versnellen. Met zijn 24 jaar ziet Milan in hem een langetermijninvestering voor de toekomst.

Skov Olsen wil nog altijd vertrekken bij Club Brugge

Andreas Skov Olsen zou een transfer naar AC Milan zeker zien zitten. Afgelopen zomer stond hij al op het punt om Club Brugge te verlaten, met Feyenoord als mogelijke bestemming. De Nederlandse club bood 15 miljoen euro en had met Brian Priske een Deense coach, iets wat Skov Olsen sterk aansprak.

"Ik was erg geïnteresseerd," vertelde hij recent aan Deense media. Hij voerde gesprekken met Priske, maar Club Brugge hield voet bij stuk. Met bijna 60 miljoen euro aan uitgaande transfers zat de landskampioen financieel ruim, waardoor er geen noodzaak was om Skov Olsen te laten gaan.

De aanvaller heeft bovendien nog een contract tot 2026, wat de club een sterke positie geeft. Hoewel hij aangeeft graag vertrokken te zijn, begrijpt Skov Olsen de keuze van Brugge:

"Dat was altijd het plan, maar de club besliste anders." Toch staat hij nog steeds open voor een transfer in de toekomst. "Ik heb altijd genoten van mijn tijd hier en blijf de club graag helpen waar ik kan. Maar op een bepaald moment wil ik een nieuwe uitdaging aangaan en mezelf testen in een andere competitie."

Zijn ambities liggen duidelijk verder dan Brugge, wat de deur voor een transfer naar AC Milan op een kier zet.

Zie ook:
Club Brugge vreest: smaakmaker in januari al weg?
Club Brugge vreest: smaakmaker in januari al weg?
'Skov Olsen op voorpagina: transferdetails onthuld'
'Skov Olsen op voorpagina: transferdetails onthuld'

POLL: Vertrekt Skov Olsen in januari?

Meest recent

"Tedesco démission": spelers reageren na uithaal supporters
"Tedesco démission": spelers reageren na uithaal supporters

Ondanks de nederlaag, speelden de Rode Duivels maandagavond een uitstekende wedstrijd tegen ...

22
22
'Uitsluitsel Ten Hag: spraakmakende opvolger in wachtkamer'
'Uitsluitsel Ten Hag: spraakmakende opvolger in wachtkamer'

Het heeft er alle schijn van dat Erik ten Hag dan toch op post blijft als hoofdcoach van Manchester ...

11
11
Grote uitblinker bij Belgen: "Hij was vrijwel onhoudbaar"
Grote uitblinker bij Belgen: "Hij was vrijwel onhoudbaar"

Frankrijk blijft het zwarte beest van de Rode Duivels, maandagavond werd al voor de derde keer op ...

95
95
Onweer rond Oranje: "Hij leek wel kleurenblind"
Onweer rond Oranje: "Hij leek wel kleurenblind"

In de Nations League zal Nederland nog aan de bak moeten om zich te plaatsen voor de kwartfinales. ...

50
50
Wederopstanding te laat? "Te veel tijd verloren onder Tedesco"
Wederopstanding te laat? "Te veel tijd verloren onder Tedesco"

De Rode Duivels verloren maandagavond andermaal van Frankrijk, maar speelden wel hun beste wedstrijd ...

100
100
Ochtendkranten delen onvoldoende uit aan één Rode Duivel
Ochtendkranten delen onvoldoende uit aan één Rode Duivel

De Rode Duivels hebben maandagavond hun beste wedstrijd in lange tijd gespeeld. Op eigen veld werd ...

275
275
Mbappé in vieze papieren: onderzoek naar verkrachting
Mbappé in vieze papieren: onderzoek naar verkrachting

Frankrijk wist maandagavond voor de derde keer dit kalenderjaar van de Rode Duivels te winnen. ...

97
97
<strong>Club Brugge knalt door het dak met Skov Olsen-megadeal</strong>
Club Brugge knalt door het dak met Skov Olsen-megadeal

Club Brugge zet volop in op Andreas Skov Olsen om te schitteren in de Champions League en zo een ...

378
378
Europese pers trekt pijnlijke conclusie na nederlaag Duivels
Europese pers trekt pijnlijke conclusie na nederlaag Duivels

De Rode Duivels hebben maandagavond &eacute;&eacute;n van hun beste wedstrijden in maanden tijd ...

349
349
Nieuwe 'cash cow' bij Club: aanwinst schittert internationaal
Nieuwe 'cash cow' bij Club: aanwinst schittert internationaal

Club Brugge haalde ook afgelopen zomer weer de nodige miljoenen op tijdens de transferperiode. En ...

314
314

Meer sportnieuws