Club Brugge zet volop in op Andreas Skov Olsen om te schitteren in de Champions League en zo een grote transfer te forceren. Na een sterke prestatie tegen Borussia Dortmund leek dat plan perfect te lopen, maar tegen Sturm Graz stelde de Deen teleur. Analisten, zoals Hein Vanhaezebrouck, vragen zich af of Skov Olsen wel zo'n groot talent is als gedacht.
Desondanks toont AC Milan interesse, vooral omdat hij een potentiële oplossing kan zijn voor hun aanvallende problemen. Brugge vraagt tussen de 15 en 18 miljoen euro, en ook Skov Olsen wil graag vertrekken.
De natte droom van Club: via Champions League naar knaltransfer
Club Brugge heeft een duidelijke transferstrategie bepaald met Andreas Skov Olsen. Het is de bedoeling om de Deense aanvaller te laten schitteren in de Champions League en dan in de winter- of zomermercato te cashen op hem.
Acht wedstrijden op het grootste podium van Europa bieden de perfecte kans om hem in de schijnwerpers te zetten en de juiste clubs aan te trekken. Brugge rekent op hun 'magiër' om het verschil te maken, mits hij met zijn goede been uit bed stapt.
Zoals Het Laatste Nieuws schreef: "Hij is gemaakt voor dit podium." Maar met Skov Olsen weet je nooit helemaal wat je kunt verwachten.
In de eerste Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund was de Deen op dreef. "Skov Olsen, een gesel voor Bensebaini," kopte Sky Sports Deutschland.
Het besluit om hem afgelopen zomer te behouden, blijft volgens La Dernière Heure “de beste zet van Club Brugge in de laatste transferperiode.”
Vanhaezebrouck: “Skov Olsen heeft meer faam dan hij verdient”
Tijdens de tweede Champions League-wedstrijd tegen Sturm Graz waren de ogen opnieuw gericht op Andreas Skov Olsen om het verschil te maken. Maar de Deense aanvaller liet het deze keer afweten en nam nog eens een snipperdag.
Nicky Hayen haalde hem tijdens de rust zelfs naar de kant. Hein Vanhaezebrouck spaarde zijn kritiek niet: “Hij werkte niet eens. Hoe kun je zo aan een wedstrijd beginnen?" vroeg de analist zich af in Het Nieuwsblad.
Vanhaezebrouck prees Hayen’s beslissing om Skov Olsen na rust op de bank te zetten, ondanks zijn status. “Het is toch iemand met naam en faam. Nu ja, hij heeft intussen veel meer faam dan hij verdient”, stelde hij scherp.
Vanhaezebrouck benadrukte dat Skov Olsen zeker talent heeft, maar dat hij het veel te weinig laat zien. Hij roept op dat we misschien maar eens moeten stoppen met hem op te hemelen omwille van zijn zogenaamde grote talent.
Topclubs haken af: “Zijn ook niet achterlijk”
Na bijna drie jaar bij Club Brugge blijft Andreas Skov Olsen een raadsel voor analisten en een uitdaging voor coaches. Zijn onvoorspelbaarheid op het veld en de vragen rond zijn mentale weerbaarheid verklaren deels waarom hij nog steeds in België speelt.
"Als de grote clubs dit zien, haken ze ongetwijfeld af," zei Hein Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad. Skov Olsen miste hiermee een belangrijke kans om zich te profileren, vooral in de Champions League, waar topclubs scherp toekijken.
De verwachte toptransfer die afgelopen zomer uitbleef, is volgens Marc Degryse inmiddels logisch. "Die buitenlandse clubs zijn ook niet achterlijk," zei hij in de studio van VTM.
"Zij zien hem elke week spelen en zien dat hij in tien wedstrijden slechts drie à vier keer excelleert. Je moet het ook in de kleine matchen tonen, anders leggen ze geen 20 of 30 miljoen op tafel. Het duurt te lang voor hij stabiliteit in zijn prestaties krijgt." 7
Skov Olsen op voorpagina Gazzetta: Milan lonkt
Vorige week bracht Gazzetta dello Sport opvallend nieuws: AC Milan heeft interesse in Andreas Skov Olsen van Club Brugge. De Deense aanvaller haalde zelfs de voorpagina van de roze sportkrant.
Milan ziet in Skov Olsen een mogelijke oplossing voor het tegenvallende trio Luka Jovic, Noah Okafor en Samuel Chukwueze, spelers waar het bestuur steeds meer twijfels over heeft.
Naast Skov Olsen staan ook Noa Lang (PSV) en Ismaila Sarr (Crystal Palace) op het lijstje van de Rossoneri.
Geoffrey Moncada, het hoofd van de scouting, is een grote fan van Skov Olsen en onderzoekt of hij het ontbrekende puzzelstuk is dat coach Paulo Fonseca nodig heeft om de aanval te versterken.
Club Brugge vraagt 15 tot 18 miljoen euro
Rafael Leão en Christian Pulisic zijn de vaste keuzes voor de aanvallende flanken bij AC Milan, maar Andreas Skov Olsen wordt gezien als de ideale back-up voor dit duo. 7
Club Brugge heeft zijn vraagprijs voor de Deense aanvaller vastgesteld tussen de 15 en 18 miljoen euro. Hoewel dit geen klein bedrag is, vindt Milan het gerechtvaardigd voor een speler met veel groeipotentieel en veelzijdigheid.
Skov Olsen zou bovendien perfect passen in het systeem van coach Paulo Fonseca. Wat de onderhandelingen vlotter kan laten verlopen, is de uitstekende relatie tussen AC Milan en Club Brugge, die werd versterkt tijdens de transfer van Charles De Ketelaere.
Sindsdien onderhouden beide clubs hartelijke contacten, wat de deal voor Skov Olsen zou kunnen versnellen. Met zijn 24 jaar ziet Milan in hem een langetermijninvestering voor de toekomst.
Skov Olsen wil nog altijd vertrekken bij Club Brugge
Andreas Skov Olsen zou een transfer naar AC Milan zeker zien zitten. Afgelopen zomer stond hij al op het punt om Club Brugge te verlaten, met Feyenoord als mogelijke bestemming. De Nederlandse club bood 15 miljoen euro en had met Brian Priske een Deense coach, iets wat Skov Olsen sterk aansprak.
"Ik was erg geïnteresseerd," vertelde hij recent aan Deense media. Hij voerde gesprekken met Priske, maar Club Brugge hield voet bij stuk. Met bijna 60 miljoen euro aan uitgaande transfers zat de landskampioen financieel ruim, waardoor er geen noodzaak was om Skov Olsen te laten gaan.
De aanvaller heeft bovendien nog een contract tot 2026, wat de club een sterke positie geeft. Hoewel hij aangeeft graag vertrokken te zijn, begrijpt Skov Olsen de keuze van Brugge:
"Dat was altijd het plan, maar de club besliste anders." Toch staat hij nog steeds open voor een transfer in de toekomst. "Ik heb altijd genoten van mijn tijd hier en blijf de club graag helpen waar ik kan. Maar op een bepaald moment wil ik een nieuwe uitdaging aangaan en mezelf testen in een andere competitie."
Zijn ambities liggen duidelijk verder dan Brugge, wat de deur voor een transfer naar AC Milan op een kier zet.