Olivier Renard is als technisch directeur aangesteld bij Anderlecht, ondanks dat hij genoemd wordt in het dossier Propere Handen. Juridisch advies wees uit dat er geen problemen waren, en de club heeft een clausule in zijn contract bij een eventuele veroordeling.
Spijtoptant Dejan Veljkovic beschuldigde Renard van het ontvangen van 80.000 euro aan zwart geld bij Standard, maar Renard ontkent dit en stelt onschuldig te zijn. Tijdens zijn tijd bij KV Mechelen had Renard wel nauwe banden met Veljkovic, die als invloedrijke makelaar werd gezien.
Genoemd in Propere Handen: geen probleem voor Anderlecht
Anderlecht heeft woensdag Olivier Renard aangesteld als technisch directeur van de club. De laatste vijf jaar was de 45-jarige actief als sportief directeur bij de Canadese MLS-club CF Montreal.
Voordien had Renard veel ervaring in die functie - of als adviseur - in België bij Antwerp FC, Standard en KV Mechelen. Renard wordt ook genoemd in het dossier Propere Handen, maar dat was voor Anderlecht geen probleem.
Wouter Vandenhaute won juridisch advies en daaruit bleek dat er geen rode vlaggen zijn wat Renard betreft.
Renard houdt tot op vandaag zijn onschuld staande en kwam op zijn vraag zelfs met een speciale clausule in zijn contract. Die stelt dat Anderlecht hem stante pede kan ontslaan als hij ooit veroordeeld wordt.
Renard zou zwart geld van Veljkovic ontvangen hebben
Spilfiguur Dejan Veljkovic verklaarde als spijtoptant in het dossier Propere Handen dat Olivier Renard bij Standard 80.000 euro aan zwart geld ontving en zelfs zijn voormalige voorzitter Bruno Venanzi diende daarom klacht tegen hem in, maar hij houdt zijn onschuld staande.
“Ik ben destijds zelf naar de politie gestapt omdat ik werd genoemd. Ik heb bewijzen gegeven dat verschillende zaken die gezegd werden niet klopten”, zei Renard woensdag op de persconferentie.
Renard wordt ervan verdacht zwarte commissies te hebben ontvangen op de transfers van Gojko Cimirot, Aleksandar Jankovic en Filip Mladenovic in zijn periode bij Standard.
Die zou hij gekregen hebben uit handen van Veljkovic, met wie hij ook in zijn periode bij KV Mechelen nauw samenwerkte.
Veljkovic de zonnekoning van Mechelen: Renard zag geen probleem
Dejan Veljkovic kruiste dikwijls de wegen van Olivier Renard toen die actief was als sportief directeur bij KV Mechelen. De macht van de Servische makelaar begon grote proporties aan te nemen.
Jacques Sys, destijds de hoofdredacteur van het ter ziele gegane voetbalweekblad, noemde Veljkovic ‘de zonnekoning’ door zijn verworven macht bij KV Mechelen.
Op dat moment liepen er met Tomé Pačovski, Benjamin Mokulu, Milos Kosanovic en Ivan Obradovic al vier spelers uit zijn portefeuille rond in Mechelen. “De spelers die hij bij ons heeft aangebracht, zijn uitgegroeid tot diegenen met het hoogste prijskaartje”, verdedigde Renard zich toen.
“Die makelaar kan een heel positieve balans voorleggen.” Veljkovic slaagde er zelfs in om op zijn voorspraak zijn cliënt Aleksandar Jankovic tot nieuwe hoofdcoach van KV Mechelen te maken.
Hanni in de armen van Veljkovic geduwd
Dejan Veljkovic zou zelfs een eigen skybox ter beschikking gekregen hebben bij KV Mechelen en de club hielp de makelaar verder ook aan interessante business.
Sofiane Hanni werd aan hem toevertrouwd, toen het duidelijk werd dat de Frans-Algerijnse middenvelder een grote transfer wachtte. De spelmaker werd bijna in de armen van Veljkovic geduwd naarmate die steeds dichterbij kwam.
Hanni had nochtans een Franse makelaar, die zijn cliënt wel zou moeten delen met Veljkovic. Veljkovic effende het pad tussen Mechelen en Anderlecht, waarna hij in 2016 de transfer afleverde.
De oorspronkelijke manager van Hanni, die hem uit de anonimiteit van de Turkse tweede klasse bij Ankaraspor gehaald had, werd evenwel uit de onderhandelingen gehouden.