Het rommelt momenteel bij AA Gent. De resultaten van de laatste weken vallen behoorlijk tegen en dat zorgt voor de nodige strubbelingen. Zo besloten de Buffalo's deze week om na nog geen half jaar al afscheid te nemen van hoofdcoach Wouter Vrancken.
Afgelopen zomer werd in de Planet Group Arena een ware revolutie doorgevoerd. Zo werd afscheid genomen van Ivan De Witte, Michel Louwagie en Hein Vanhaezebrouck, de drietand die de club jarenlang in goede banen had geleid. Om hen te vervangen nam eigenaar Sam Baro de dagelijkse leiding over, terwijl Arnar Vidarsson werd gepromoveerd tot sportief directeur.
Als nieuwe trainer werd Vrancken dan weer in huis gehaald. Die had in het recente verleden goed werk geleverd bij KV Mechelen en KRC Genk. Maar bij die laatste club was zijn relatie met het bestuur wat verzuurd geraakt na een minder seizoen. Toen zijn flirt met Gent ook nog eens bekend raakte, werd hij per direct ontslagen. Enkele weken later tekende hij in Oost-Vlaanderen.
Wisselvallige resultaten
Maar zijn aanstelling leverde niet het gewenste succes op. In de beker sneuvelden de Buffalo's op pijnlijke wijze tegen Union SG. De campagne in de Conference League was wisselvallig, met de uitschuiver in Larne als triest dieptepunt. En in de competitie dreigt Gent na een reeks van tegenvallende resultaten opnieuw naast Play-Off I te grijpen.
Die teleurstellende resultaten zorgden er uiteindelijk voor dat zowel Vrancken als de clubleiding het beter vonden om de samenwerking na nog geen jaar al stop te zetten. "Te gek voor woorden. Op sportief vlak toch. Hij stond zesde met een ploeg die grotendeels is samengesteld door Hein", reageert analist Jan Boskamp nu bij Het Belang van Limburg.
Oud trucje
Inmiddels raakte echter bekend dat er meer speelde dan enkel de sportieve prestaties. Zo bleek dat de interne werking toch niet naar behoren rendeerde. "Op transfervlak had Vrancken nauwelijks inspraak. Dan weet je dat er stront aan de knikker is. Als je inkomende transfers niet renderen, dan is het voor een voorzitter of technisch directeur altijd makkelijk om de schuld af te schuiven op je trainer. Dat trucje is zo oud als de straat", aldus Boskamp.