Bart De Wever bevestigt slachtoffers na Antwerpse derby

door
Bart De Wever bevestigt slachtoffers na Antwerpse derby

De Antwerpse derby zindert nog steeds na. De beladen wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en Beerschot werd stopgezet nadat de uitfans, zoals aangekondigd, vuurpijlen op het veld hadden gegooid.

Antwerp stond op dat moment 4-0 voor en na afloop gaf Beerschot ook forfait voor het restant van de wedstrijd. Nu laat Bart De Wever op Instagram weten dat er twee politiemensen én een politiehond slachtoffer zijn geworden van de rellen tijdens en na de Antwerpse derby.

Schrijnende situatie

De supporters van Beerschot vonden het welletjes na de zwakke prestatie van hun team. De Kielse Ratten staan troosteloos laatste in de Jupiler Pro League met één schamel puntje. Na de promotie lijkt een degradatie weer op komst. De fans namen het heft in eigen handen.

De harde kern van Beerschot kondigde al aan dat het mis ging lopen tijdens de derby als de prestatie wéér ondermaats zou zijn. En na een pak slaag van Antwerp was het zo ver. Er werden meermaals vuurpijlen op het veld gegooid zodat de wedstrijd definitief werd gestaakt.

De politie greep ook in en daarbij werden twee agenten verwond, evenals een politiehond. Antwerpse Burgemeester Bart De Wever bracht een bezoekje aan Togo de hond. ‘Naast twee politiemensen werd ook politiehond Togo pijnlijk gewond aan zijn pootjes door toedoen van voetbalhooligans afgelopen zondag. Ik bracht hem een bezoekje met enkele geschenken’, klinkt het.

POLL: Vind jij dat er strenger moet worden opgetreden na de Antwerpse derby?

Meer sportnieuws