Anderlecht vierde tegen KV Oostende zijn 34ste landstitel, maar het was een rustig feestje. Veel fans vonden het maar een flauw feestje en de club kreeg heel wat negatieve reacties. Woordvoerder David Steegen kwam met een opvallend bericht in De Morgen.
"Stad en club organiseerden samen een mooie, veilige en ordentelijke viering. Je ziet het overal in Europa: kampioenen worden, bij het behalen van een titel, onvoorwaardelijk gevierd door de gemeenschap, op straat, samen. Ook in eigen land verbroederen steden en gemeenten met hun respectievelijke clubs, in goede en kwade dagen. De stad Brugge is
Club Brugge en omgekeerd. De taferelen in de Brugse binnenstad precies één jaar geleden spreken nog steeds tot de verbeelding. Idem dito in Gent. Voetbalverenigingen worden overal beschouwd als de trotse sportieve ambassadeurs van een stad, een streek, een land."
"De trouwe Anderlecht-supporters en de club snakken al jaren naar een grootse publieke viering. Dat blijkt niet mogelijk. Zondag, RSC Anderlecht was al kampioen, volgde de lauwe apotheose en de anticlimax. Een povere ereronde op het veld. Meer kon niet. Geen podium in de stad, geen parade in de binnenstad. Maandagochtend puilden de “inboxen†van de bestuurders en medewerkers uit met kwade e-mails van fans die, terecht, steen en been klagen dat ze hun geluk niet kunnen delen met hun helden, de spelers, in de straten van onze stad, de hoofdstad van Europa." Anderlecht kreeg geen toestemming van de stad Brussel om een groot feest te organiseren.
"
RSCA investeert nochtans zelf in extra beveiliging in nauw overleg met de ordediensten. Maar die ene optocht moet toch kunnen? De Zinnekesparade en de Gay Pride van afgelopen weekend kunnen toch nog steeds gewoon doorgaan? Royal Sporting Club Anderlecht is sinds 1908 een trotse ambassadeur van Brussel. We zijn even Brussels als de Grote Markt en Manneken Pis."