KRC Genk vatte onlangs de onderhandelingen aan over het aflopend contract van hun goudhaantje Mika Godts, maar die gesprekken lopen niet bepaald van een leien dakje. Dimitri de Condé heeft de hoop niet opgegeven om alsnog een akkoord te vinden met Godts en zijn entourage. De Head of Football beseft als geen ander dat de 17-jarige een uitzonderlijk talent is: een mix van de atletische lichaamsbouw van Kevin De Bruyne met de techniek van Eden Hazard.
DE BRUYNE EN HAZARD
De onderhandelingen tussen KRC Genk en de entourage van Mika Godts zitten voorlopig muurvast. Dimitri de Condé wilde voor de winterstage in Benidorm een duidelijk antwoord of de speler voor langere tijd in zee wil gaan met de club. Logisch, omdat het contract van Godts eind dit seizoen afloopt. Het kamp van Godts wil zich langer engageren aan Genk, maar volgende de Condé zijn de voorgestelde financiële en sportieve eisen buiten alle proporties en komen die helemaal niet overeen met de limieten van de club.
Het kamp Mika Godts wil naar verluidt sportieve garanties op papier, met een transfervrij vertrek als gevolg als die voorwaarde in de praktijk niet wordt ingelost. Dat strookt niet met de visie van de club en daarom zag KRC Genk zich genoodzaakt om Mika Godts, en ook Andras Nemeth, niet mee te nemen op winterstage in Benidorm en vervolgens terug te sturen naar Jong Genk. Desondanks hoopt Dimitri de Condé alsnog op een akkoord met Godts en zijn entourage. De Head of Football bevestigt in Het Belang van Limburg dat de deur op een kier blijft staan.
“Wij blijven hopen dat het gezond verstand zegeviert en dat we nog tot een akkoord kunnen komen.” De ganse club alsook de achterban van KRC Genk, hoopt alvast mee dat Mika Godts alsnog een akkoord zal vinden met de Limburgers. Want hij is een uitzonderlijk talent met een veelbelovende toekomst voor zich. Sport/Voetbalmagazine omschrijft hem bijvoorbeeld als het offensieve Genkse wonderkind. Het Laatste Nieuws vergelijkt zijn atletische lichaamsbouw met die van Kevin De Bruyne en zijn techniek met die van Eden Hazard.
DRIBBELKONING
In 2020 nam diezelfde krant hem op in ‘The Next Gen’-reeks, waar hij prijkte bij de tien meest beloftevolle spelers van de generatie 2005, samen met Malick Fofana (AA Gent), Joseph Ngonge (Juventus), Ahmed Sameer Habibzai (Antwerp), Cihan Canak (Standard), Stanis Idumbo (Ajax), Enock Agyei (Anderlecht), Chemsdine Talbi (Club Brugge), Brahim Ghalidi (Standard) en Kyriani Sabbe (Club Brugge). In zijn eerste seizoen in het profvoetbal bij Jong Genk, maakt Mika Godts ook effectief zijn status waar als één van de meest veelbelovende en jonge Belgische talenten.
Hij vormt bij Jong Genk een gevreesde tandem met Tuur Rommens op de linkerflank. Het duo voelt elkaar perfect aan, vindt elkaar bijna blindelings en onderneemt veel overlaps. En dat is wel opmerkelijk omdat Mika Godts en Rommens in het verleden nooit veel samen speelden. Godts speelt als de meest vooruitgeschoven speler op de linkerflank, waar hij voor gevaar zorgt door naar binnen te snijden maar evengoed buitenom kan gaan. Hij is een onvoorspelbare factor voor de ploeg.
Het 17-jarige rastalent is de officiële dribbelkoning van de Challenger Pro League met maar liefst 184 dribbels. Dat komt neer op een waanzinnig gemiddelde van 12 dribbels per volledige wedstrijd. Ter vergelijking: in de Jupiler Pro League komt geen enkele speler aan dergelijk gemiddelde. Godts springt in het oog door met zijn veelvuldige en snelle dribbels, maar ook zijn grote beweeglijkheid en offensieve impulsen behoren tot zijn grote sterktes. Daarnaast scoorde hij ook al zes doelpunten en gaf hij één assist bij Jong Genk.
INTERESSE GENOEG
Voor KRC Genk wordt het dus duimen dat er alsnog een akkoord uit de bus zal vallen, want het zou erg pijnlijk en betreurenswaardig zijn dat zo’n groot talent weldra de deur uitstapt. Indien er geen vergelijk wordt gevonden, zal er voor Mika Godts alvast geen gebrek aan interesse zijn. Op veertienjarige leeftijd stond hij als jeugdspeler van RSC Anderlecht immers in de belangstelling van verschillende Europese topclubs zoals Arsenal, Ajax, PSV Eindhoven, Chelsea en Manchester City. Desondanks besloot hij om naar Genk te trekken omdat dit een familieclub is, bekend staat voor goed voetbal én over een kwalitatieve jeugdopleiding beschikt. Aan Godts om aan te tonen dat dit geen loze woorden waren …