TRANSFERUURTJE: 'Club Brugge gaat hard, bekende club voor Noa Lang'

door
TRANSFERUURTJE: 'Club Brugge gaat hard, bekende club voor Noa Lang'

Het seizoen in het clubvoetbal zit erop en dus kan de zomermercato stilaan op volle toeren beginnen draaien. De meeste ploegen in binnen- en buitenland zijn zelfs volop bezig met het ontrollen van hun transferplannen. VoetbalNieuws verzamelt dagelijks de belangrijkste deals en opvallendste geruchten in het Transferuurtje.

Jupiler Pro League

Club Brugge staat dicht bij de komst van Hugo Vetlesen. Die informatie wordt ook bevestigd vanuit Noorwegen, waar TV2 de bevestiging kreeg van bondscoach Stale Solbakken dat Vetlesen maandag de training bij de nationale ploeg zal overslaan om met een club te onderhandelen. Er zou met de deal een transfersom tussen de 6 en 8 miljoen euro gemoeid zijn.

A Bola meldt op gezag van Turkse bronnen dat Benfica één van de geïnteresseerde partijen is voor Noa Lang (Club Brugge). De Portugese kampioen kent Lang natuurlijk zeer goed, want ze zagen hem van dichtbij aan het werk toen ze dit seizoen in de achtste finale van de Champions League tegen Club speelden. Daarnaast deden Benfica en Club in het recente verleden ook nog zaakjes, want vorige zomer streek Roman Yaremchuk vanuit Lissabon in Brugge neer. Dat zou dus een interessante optie kunnen worden voor Lang, die ook nog aan Besiktas gelinkt wordt.

Club lijkt ook ondertussen ook op weg naar een vierde zomeraanwinst. Transferwatcher Sacha Tavolieri meldt dat Club weldra zou kunnen accelereren voor Louis Patris. De revelatie van OH Leuven zou voor extra concurrentie op de rechtsback-positie moeten zorgen. Blauw-Zwart zou wel eerst zelf spelers van de hand moeten doen. Maar Patris, die ook kan rekenen op interesse van RSC Anderlecht, zou al gesproken hebben met Ronny Deila.

Jesper Fredberg zou een aantal Jupiler Pro League-bekenden op zijn lijstje hebben staan voor RSC Anderlecht. Voor het middenveld zou men denken aan Stef Peeters en Brecht Dejaegere (ex-AA Gent/KV Kortrijk), beiden einde contract bij respectievelijk KAS Eupen en Toulouse FC. Die laatste zou een overstap naar het Lotto Park alvast zien zitten volgens HLN. Smail Prevljak, eveneens einde contract bij Eupen, is dan weer een alternatief voor de spitspositie. Zijn salariseisen zouden echter redelijk hoog liggen. En voor OHL-back Louis Patris krijgt Anderlecht nu de concurrentie van Club Brugge.

De verlenging van de overeenkomst met Islam Slimani lijkt steeds onwaarschijnlijker, waardoor Paars-Wit verschillende alternatieven volgt. Vorige week raakte de vermeende interesse in Luis Vazquez bekend. Deze 22-jarige Argentijn, die in een recent verleden ook nog bij Club Brugge werd genoemd, ligt momenteel onder contract bij Boca Juniors. Maar omdat hij er op een zijspoor is beland, zag RSCA zijn kant schoon. Paars-Wit verstuurde naar verluidt al een eerste bod. Argentijnse bronnen maakten daarbij gewag van een transfersom van zo'n 5 miljoen euro, aangevuld met nog eens 2 miljoen euro aan bonussen.

Volgens Latijns-Amerikaanse media heeft Anderlecht interesse in Cesar Blackman als vervanger voor Michael Murillo. Dat is een 25-jarige rechtsachter die tien caps voor Panama achter zijn naam heeft staan en de voorbije jaren aan de slag was bij het Slowaakse DAC. Daar is hij echter einde contract en dus kan Blackman een interessante, goedkope opportuniteit zijn voor Paars-Wit. Ook Slovan Bratislava, Sparta Praag en een Portugese club zouden aan zijn mouw trekken.

De komst van de Nederlandse belofte-international Milan van Ewijk van SC Heerenveen is momenteel dan weer ver weg voor RSCA. Sander de Vries, Heerenveen-watcher voor Leeuwarder Courant, bevestigt weliswaar dat Anderlecht interesse toont in de 22-jarige. Maar er zijn nog veel meer gegadigden. Zo zou de Nederlandse club al een bod vanuit Engeland resoluut geweigerd hebben. Bovendien meldt O Jogo dat de speler zelf ook nog eens een overstap naar een Nederlandse topclub à la PSV of Ajax prefereert.

Vorige week raakte al bekend dat Stade Rennais interesse zou hebben in Teddy Teuma. Maar volgens transferwatcher Sacha Tavolieri is het Stade Reims dat momenteel doordrukt voor de Maltese middenvelder. De nummer 11 van het voorbije seizoen in de Ligue 1 zou zelfs al een eerste concrete aanbieding hebben neergelegd. Dat bod werd geweigerd door de Brusselaars, maar de onderhandelingen blijven lopen.

De eerstvolgende aanwinst voor Standard zou wel eens uit Frankrijk kunnen komen. Rwandees international Afrikaanse bronnen meldden namelijk dat Standard zijn zinnen heeft gezet op Hakim Sahabo. Deze 17-jarige Belgische Rwandees stond onder contract bij Lille OSC. Maar zijn overeenkomst in Rijsel was aflopend en via Instagram kondigde Sahabo inmiddels zijn afscheid aan. Volgens transferwatcher Sacha Tavolieiri is zijn overgang naar Sclessin dan ook bijna rond.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn diverse clubs uit de Bundesliga concreet geïnteresseerd in Alessio Castro-Montes (AA Gent). Van een bod is voorlopig weliswaar nog geen sprake, al zou dat slechts een kwestie van tijd zijn. Bovendien staat Castro-Montes nog volgens HLN zelf open voor een nieuwe uitdaging in een grotere competitie.

Buitenland

The Athletic meldt dat Leicester zal meewerken aan een transfer van Timothy Castagne als er een voldoende bod binnenloopt. Arsenal zou interesse tonen in de rechtsachter en Leicester zal hem dus niet tegenhouden, want ze willen na de degradatie hun loonmassa terugdringen.

Kylian Mbappé dropte onlangs een bom bij PSG. De superster zal zijn contract niet verlengen in Parijs. Moest het effectief tot een verkoop komen, wordt alvast één grote kandidaat-overnemer naar voren geschoven: Real Madrid. De Koninklijke kunnen een nieuwe aanvalsleider gebruiken na het vertrek van Karim Benzema. Bovendien trekt de Spaanse bekerwinnaar al jaren aan de mouw van Mbappé. Maar het feit dat hij vorig seizoen in extremis voor een verlenging bij PSG, zou volgens Marca nog steeds voor wantrouwen zorgen in het Madrileense kamp.

Volgens The Daily Mail zou Newcastle United hoog inzetten op de komst van James Maddison. De Engelse international is al een tijdje één van de smaakmaker bij Leicester City, maar zal daar vertrekken gezien de degradatie naar de Championship. Maddison zou wel minstens 60 miljoen euro moeten kosten. Bovendien heerst er concurrentie van Tottenham, dat hem evenwel geen Europees voetbal kan aanbieden.

POLL: Is Benfica een goede club voor Lang?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

Mignolet duidt grootste verschil tussen Club en Dortmund aan
Mignolet duidt grootste verschil tussen Club en Dortmund aan

Club Brugge leek lange tijd op weg om met puntengewin aan zijn Champions League-campagne te ...

40
40
Toptransfer nabij: kranten zien Europese uitblinker bij Club
Toptransfer nabij: kranten zien Europese uitblinker bij Club

Club Brugge is er niet in geslaagd om met een stunt aan zijn Champions League-campagne te starten. ...

211
211
UCL: City struikelt meteen op eigen veld, Engels grote held
UCL: City struikelt meteen op eigen veld, Engels grote held

In de vernieuwde Champions League heeft Manchester City meteen punten verspeeld. De heruitgave van ...

72
72
IJskoude douche: Club geeft Europese stunt compleet weg
IJskoude douche: Club geeft Europese stunt compleet weg

Club Brugge is met een valse noot aan de vernieuwde Champions League begonnen. Blauw-Zwart speelde ...

181
181
Club bestolen in UCL? Vormer duidelijk over penaltyfase
Club bestolen in UCL? Vormer duidelijk over penaltyfase

Tijdens de openingsspeeldag van de League Phase in de Champions League, stond Club Brugge meteen ...

329
329
City houdt hart vast: noodlot slaat toe bij De Bruyne
City houdt hart vast: noodlot slaat toe bij De Bruyne

In de Champions League stonden woensdagavond weer enkele fraaie duels op het programma. Zo was het ...

264
264
Eén dissonant bij sterk Club Brugge: "Gaat te snel voor hem"
Eén dissonant bij sterk Club Brugge: "Gaat te snel voor hem"

Club Brugge maakte woensdagavond als eerste Belgische ploeg ooit zijn opwachting in de vernieuwde ...

246
246
Praet gaat op rem staan bij Antwerp: "Nog enkele weken"
Praet gaat op rem staan bij Antwerp: "Nog enkele weken"

Antwerp FC pakte in het slot van de voorbije zomermercato uit met een aanzienlijke stunt. Zo wist de ...

74
74
Ai ai Club! Blauw-Zwart zorgt voor pechmoment van de avond
Ai ai Club! Blauw-Zwart zorgt voor pechmoment van de avond

Woensdagavond trapte ook Club Brugge zijn Champions League-campagne op gang met een heuse ...

94
94
UCL: Bologna debuteert met punt, Sparta vermorzelt Salzburg
UCL: Bologna debuteert met punt, Sparta vermorzelt Salzburg

Woensdag stonden in de vooravond opnieuw twee wedstrijden in de 'League Phase' van de vernieuwde ...

37
37
Grote comeback bij Anderlecht? Vanhaezebrouck reageert
Grote comeback bij Anderlecht? Vanhaezebrouck reageert

De positie van Brian Riemer bij RSC Anderlecht blijft aan een zijden draadje hangen. Indien het ...

1316
1316
'Manchester City bezorgt Kompany optater van formaat'
'Manchester City bezorgt Kompany optater van formaat'

Vincent Kompany heeft zijn debuut als coach in de Champions League niet gemist, zijn Bayern ...

131
131
11 namen: Hayen verrast niet, Dortmund zonder spits
11 namen: Hayen verrast niet, Dortmund zonder spits

Om 21u maakt ook Club Brugge zijn intrede in de Champions League. De landskampioen krijgt daarin ...

126
126
'Salah schokt Liverpool met toekomstbeslissing'
'Salah schokt Liverpool met toekomstbeslissing'

Liverpool sneed deze zomer een nieuw tijdperk aan na het vertrek van Jürgen Klopp. De iconische ...

172
172
Laatste kans voor Riemer? Alles draait om zaterdag
Laatste kans voor Riemer? Alles draait om zaterdag

De voorbije weken ontsnapte Anderlecht een paar keer, maar dinsdag liep het alsnog tegen zijn eerste ...

238
238