Het heeft uiteindelijk heel wat voeten in de aarde gehad, maar donderdag kreeg Yorbe Vertessen alsnog de transfer waar hij deze winter zijn zinnen op gezet had. De 23-jarige aanvaller zette dan toch nog zijn handtekening bij Union Berlin na een soap die veel langer aansleepte dan gemoeten had.
Vorige week hadden alle partijen eigenlijk al een akkoord bereikt over de transfer. Vertessen was daarom in het weekend al naar Berlijn afgezakt om medisch gekeurd te worden en zijn handtekening te zetten. Alles stond klaar, maar plots weigerde PSV om onze landgenoot vrij te geven.
PSV niet blij met houding Vertessen
Ze hadden immers te horen gekregen dat Noa Lang weer lange tijd buiten strijd zou zijn en dus wou PSV Vertessen enkel nog laten vertrekken als het een extra aanvaller kon halen. Tot grote frustratie van het kamp-Vertessen, dat ook publiekelijk zijn onvrede uitte. Er leek zelfs even gedreigd te worden met juridische stappen, omdat de afspraken met PSV zwart op wit stonden en Vertessen zijn kant van de deal al vervuld had door nog te blijven voor de matchen tegen Feyenoord en Almere.
PSV kreeg heel wat kritiek voor de manier waarop ze het dossier van Vertessen aanpakten, maar in Eindhoven konden ze dan weer juist de houding van de entourage van de voormalige Jonge Duivel niet smaken. "Dat hij even moest wachten in Berlijn, was heel logisch. Als wij hem terug hadden willen halen, had dat gewoon gekund", kon trainer Peter Bosz een sneertje niet laten op vrijdag.
Belofte toch nagekomen
Maar uiteindelijk kwam de deal toch nog in orde. Een vervanger vond PSV niet omdat het geen akkoord vond met Excelsior over de komst van Couhaib Driouech, maar uiteindelijk besloot de club om Vertessen toch vrij te geven.
"Ik had Yorbe toestemming gegeven naar Union te gaan. Dan moet je je belofte ook nakomen", oordeelde Bosz immers. Vertessen mag dus proberen om in de Bundesliga wél een basisplaats af te dwingen, wat hem bij PSV eigenlijk nooit lukte.
Bosz vindt dat de zaakwaarnemer van Vertessen niet het beleid van PSV kon bepalen. "Dat hij even moest wachten in Berlijn, was heel logisch. Als wij hem terug hadden willen halen, had dat gewoon gekund."
— Rik Elfrink (@RikElfrink) February 2, 2024