Vitesse wordt dan toch niet overgenomen door de Common Group. De Amerikanen kregen geen groen licht van de Nederlandse licentiecommissie, aangezien eigenaar Coley Parry geen duidelijkheid kon of wilde geven over zijn fondsen. Daardoor is de deal van de baan.
Common Group faalt bij Vitesse
"Om te beginnen ga je dan kijken: waar zit de Common Group? Dat is een kwestie van googelen en bellen. Dan vind je altijd wel ergens een voordeur. Maar niet bij de Common Group. Er was nergens een voordeur te vinden. Al vrij snel was mij duidelijk: Parry is een luchtfietser. Als hij het geld al heeft, dan is het geld van een ander dat hij investeert", laat Michael van de Kuit, eigenaar van Gelredome (waar Vitesse zijn matchen afwerkt) weten aan Voetbal International.
De Common Group is ook eigenaar van Patro Eisden. In België kunnen buitenlandse eigenaars zonder al te grote problemen binnenstromen. Er is weinig controle op. Voor veel clubs was dat de afgelopen jaren al een enorm probleem. Kijk maar naar KV Oostende en ook Standard. De Amerikaanse eigenaars komen met onbekende externe investeerders, maar die willen meestal na 3-5 jaar rendement zien op hun geld.
Patro Eisden
Als dat er niet is, trekken ze er de stekker uit. De club is nadien de dupe. Echt investeren om de club in de diepte beter te maken is dat niet. Ze willen vooral snel rendement. Het liefst met transfers. Hét middel bij uitstek om snel geld te verdienen in het voetbal. In de Verenigde Staten hebben ze opgemerkt dat er in het voetbal (soccer) veel geld valt te verdienen. Er is niet echt veel controle op, waardoor het momenteel het Wilde Westen is. Met een wespennest aan clubs bij dezelfde eigenaars, waar tientallen en tientallen transfers worden afgerond. Geen goede evolutie in het voetbal.
Bij Patro verloopt alles nog steeds goed, al waren daar maanden geleden ook al wat geluiden dat er problemen waren. Voorlopig was dat echter enkel alleen een gerucht. Hopelijk blijft het daar bij voor de Limburgse traditieclub.