KRC Genk is voorlopig de beste ploeg in de Champions' Play-Offs. De Limburgers wonnen tot dusver al hun wedstrijden en lieten bij momenten uitstekend voetbal zien. Dat heeft niet in het minst te maken met de sterke prestaties van Bilal El Khannouss.
De wederopstanding van Genk heeft uiteraard meerdere oorzaken. Met name de nieuwe veldbezetting die coach Wouter Vrancken noodgedwongen moest doorvoeren en een voltreffer blijkt te zijn. Daarnaast lijkt Racing ook meer bevrijd na de slopende ontknoping van de reguliere competitie. Bovendien wisten verschillende spelers hun individuele niveau op te krikken.
Dat is onder meer het geval bij El Khannouss. Het talent van de Marokkaanse spelmaker heeft altijd buiten kijf gestaan. Het is niet voor niets dat hij ondanks zijn prille leeftijd mee mocht naar het wereldkampioenschap met de Marokkaanse selectie. Maar in de voorbije maanden had hij net zoals de rest van zijn ploeg te vaak last van dipjes in zijn niveau.
Klaar voor toptransfer
Tijdens de PO's komt El Khannouss echter weer uitstekend voor de dag. Met zijn fluwelen baltoets is hij bij momenten een genot om naar te kijken. En die goede prestaties komen voor hem ook op een ideaal moment. Zo is het geen geheim dat de 19-jarige spelmaker tijdens de volgende transferperiode naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe stap zal zetten.
Zelf zou de Marokkaanse international dromen van de Spaanse Primera Division, maar wellicht maakt hij eerst een tussenstap in de Bundesliga. Zo raakte eerder al bekend dat RB Leipzig hem van dichtbij volgt. Volgens Het Laatste Nieuws geldt echter vooral de toekomstige kampioen Bayer Leverkusen als grootste kanshebber op zijn komst.
Genk vraagt recordbedrag
Het spel van Leverkusen moet hem dan ook beter liggen. Bovendien blijft coach Xabi Alonso, die een fan zou zijn van El Khannouss, nog een jaartje aan boord. Sportief lijkt het dus zeker een mooie stap. Het wordt nu zaak voor de Bundesliga-koploper om een akkoord te vinden over de persoonlijke voorwaarden. Vervolgens kunnen beide clubs om tafel. Daarbij zou Genk nog steeds mikken op een hoofdprijs van zo'n 35 miljoen euro voor het goudhaantje. Afwachten of de gegadigden zover willen/kunnen gaan.