Hoewel de titelstrijd op volle toeren draait, lijkt Union SG momenteel vooral in de ban van de soap rond Christian Burgess. Dinsdag verschijnt de zaak immers voor de beroepscommissie. Ondertussen werd ook al melding gemaakt van 'ongepast contact' door CEO Philippe Bormans.
Burgess had in de uitmatch op KRC Genk een rode kaart gepakt nadat hij een inworp bewust in het gezicht van zijn tegenstander gooide. Het bondsparket eiste daarvoor twee speeldagen effectieve schorsing. Union ging evenwel in beroep en het Disciplinaire Comité schroefde de straf terug naar één speeldag effectief. Zondag zat Burgess dan ook in de tribunes tegen Cercle Brugge.
Affaire Burgess
Maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. Het bondsparket vond één speeldag effectief immers te weinig en besloot beroep aan te tekenen. Daar liep het evenwel fout. Officieel gezien werd Union immers pas tijdens de match tegen Cercle op de hoogte gebracht. Maar dat bleek niet helemaal het geval. Bondsprocureur Ebe Verhaegen liet zaterdag immers al weten dat hij in beroep zou gaan.
Die communicatie was echter onvoldoende duidelijk volgens Union. "Op zaterdag werd in de toekomstige zin door de bondsprocureur een beroep aangekondigd maar dit werd niet tijdig aan de club bevestigd vóór het verstrijken van de beroepstermijn. De club kreeg pas officieel kennis van het hoger beroep op een ogenblik dat de wedstrijd tegen Cercle Brugge ten einde liep", reageert men bij Het Laatste Nieuws.
Affaire Bormans
De Brusselaars zijn dus van mening dat ze te laat werden ingelicht. "Deze officiële kennisgeving had zich moeten voltrekken vóór 12u, wat dus niet gebeurde", besluit men. Ondertussen spelen echter ook andere zaken. Nadat hij nieuws over het beroep vernam, zou Bormans al woedend contact hebben opgenomen met Verhaegen. Naar verluidt ging het om een heftig gesprek van zo'n zeven minuten lang.
Bormans zou ook contact hebben opgenomen met andere prominenten om zijn woede te uiten, volgens analist Peter Vandenbempt zelfs met de bondsvoorzitter. In ieder geval was Verhaegen behoorlijk onder de indruk. Zo maakte de bondsprocureur zelfs melding van 'poging tot beïnvloeding'. Voornamelijk dan om te integriteit van het bondsparket te vrijwaren. Union distantieert zich hier echter van en heeft het over 'onbewezen en onterechte insinuaties'.