Standard kon donderdag eindelijk nog eens goed nieuws melden, want na anderhalve maand zag het zijn transferverbod door de Licentiecommissie opgeheven worden. Daarnaast begint de club ook werk te maken van een mogelijke overname, want geïnteresseerde kandidaten zullen in de volgende dagen toegang krijgen tot de vereiste data.
Er lijkt dus eindelijk een straaltje zonneschijn te priemen door de donkere wolken die intussen al maandenlang boven Sclessin samenpakken. Maar een echte opklaring zit er nog niet aan te komen. De problemen van Standard zijn nog lang niet van de baan, zo blijkt ook uit enkele details die RTBF naar buiten brengt.
Spelers Standard pas dinsdag betaald
De Waalse publieke omroep weet dat Standard de nodige betalingen maar net op tijd in orde wist te brengen. Zo zouden de spelerslonen pas dinsdag betaald zijn, vlak voor de zitting van de Licentiecommissie. Daarop kon Standard nog geen loonstrookjes voorleggen en dus moesten ze screenshots van de overschrijvingen gebruiken om te bewijzen dat ze betaald hadden.
Het maakt duidelijk dat de financiële middelen in Luik nog steeds zeer beperkt zijn en dat brengt Standard ook in een lastig parket voor de zomermercato. Het mag zich nu wel gaan versterken, maar heeft amper of geen centen om nieuwe spelers te kopen. Het moet eerst spelers verkopen en ook daarvoor zit het in een zwakke onderhandelingspositie.
Standard in zwakke positie op mercato, fans roeren zich
Andere clubs weten ook dat Standard het geld dringend nodig heeft en zullen daarvan profiteren met lage boden. Dat bleek bijvoorbeeld met de verkoop van Denis Dragus, die voor amper 1,7 miljoen euro naar Trabzonspor trok. Nochtans wordt zijn waarde op 4 miljoen geschat en kan hij zich de komende weken nog in de kijker spelen op het EK - hij scoorde al in de openingsmatch van Roemenië. Met wat meer geduld had Standard dus veel meer kunnen vangen.
En ook met de fans zijn de brokken nog lang niet gelijmd. De Ultras Inferno 1996 kwamen woensdagavond immers nog met een fors statement waarin ze weer van leer trekken tegen het beleid van 777 Partners. Daarnaast eisen ze ook het onmiddellijke vertrek van CEO Pierre Locht en bestuurder Jean-Michel Javaux, die al ontslag namen maar ervan beschuldigd worden dat de facto meegeheuld hebben met de Amerikanen.