'Opsteker Rode Duivels: volgende Franse ster haakt af'

door
'Opsteker Rode Duivels: volgende Franse ster haakt af'

Domenico Tedesco maakt vrijdag zijn selectie bekend voor het komende interlandluik, dat een zeer pittige opdracht belooft te worden voor de Rode Duivels. In de Nations League moeten ze immers op 10 oktober op bezoek in Italië, terwijl vier dagen later Frankrijk naar het Koning Boudewijnstadion komt.

Les Bleus waren de voorbije maanden de kwelduivel van onze nationale ploeg. Afgelopen zomer schakelden ze ons land nog uit in de achtste finale op het EK, terwijl in september ze in de Nations League opnieuw met 2-0 te sterk bleken. 

Frankrijk zonder Mbappé tegen Duivels

Maar binnen tien dagen zullen de Fransen wel verzwakt naar Brussel afzakken. Zo kondigde deze week Antoine Griezmann nog verrassend zijn afscheid als international aan. Het zal niet evident worden om een vervanger te vinden voor de 33-jarige aanvaller.

Griezmann zal bovendien niet de enige ster zijn die op het appel ontbreekt. L'Equipe komt met het nieuws dat ook Kylian Mbappé niet in de selectie zal zitten. De aanvoerder en vedette van Real Madrid zou rust krijgen tijdens de komende interlandperiode.

Mbappé krijgt rust na blessure

Dat zal mogelijk te maken hebben met de blessure die Mbappé vorige week opliep in de competitiewedstrijd tegen Alaves. Daardoor moest hij vorig weekend passen voor de Madrileense derby, al kon hij woensdagavond in de Champions League wel al een halfuur invallen tegen Lille.

Mbappé lijkt dus wel weer fit te zijn, maar mag desondanks toch even uitblazen. Voor de Rode Duivels is dat alvast een slok op de borrel, al heeft Frankrijk uiteraard nog steeds meer dan voldoende offensieve kwaliteiten om het hen lastig te maken.

POLL: Zullen de Rode Duivels nu wel iets kunnen rapen tegen Frankrijk?

Meer sportnieuws