Geen Mbappé tegen Duivels: Deschamps geeft verklaring

door
Geen Mbappé tegen Duivels: Deschamps geeft verklaring

Op 14 oktober nemen de Rode Duivels het al voor de derde keer op amper vier maanden tijd op tegen Frankrijk. In de vorige twee confrontaties bleken Les Bleus telkens te sterk. In juli werd het 1-0 in de achtste finales van het EK na een late own-goal van Vertonghen, in september won Frankrijk in de Nations League met 2-0.

Geen Mbappé bij Frankrijk

Op 14 oktober volgt de terugmatch in het Koning Boudewijnstadion. Didier Deschamps maakte donderdagnamiddag zijn selectie bekend voor die wedstrijd en de confrontatie met Israël vier dagen eerder. Daarbij uiteraard geen Antoine Griezmann, die enkele dagen geleden zijn internationaal pensioen aankondigde.

Kort voor de bekendmaking lekte echter uit dat ook Kylian Mbappé er niet bij zou zijn. De steraanvaller was nochtans fit genoeg om woensdagavond in te vallen bij Real Madrid, waar hij een 1-0-nederlaag in de Champions League op het veld van Lille niet kon afwenden.

Deschamps wijst naar blessure als oorzaak

Toch wijst Deschamps naar een blessure als oorzaak voor de afwezigheid van zijn aanvoerder. "Ik heb uiteraard met Kylian gepraat. Zijn situatie is nog onzeker na zijn invalbeurt van gisteren. Hij heeft binnen 48 uur een nieuwe wedstrijd en daar staan nog vraagtekens bij", vertelde hij. "Hij heeft een probleem dat niet ernstig is, maar wel verzorging nodig heeft om goed te herstellen. Ik wil geen risico's met hem nemen."

Deschamps moest dus sleutelen aan zijn selectie en vooral zijn voorhoede. Hij behoudt het vertrouwen in Michael Olise en haalt ook Christopher Nkunku terug bij de selectie. De 26-jarige aanvaller was al sinds juni 2023 niet meer opgeroepen, maar is met zes goals in negen matchen dit seizoen goed op dreef bij Chelsea. Ook Tchouaméni, Camavinga en Wesley Fofana, die in september nog afhaakten, zijn er opnieuw bij.

POLL: Kunnen de Rode Duivels deze Franse ploeg kloppen?

Meer sportnieuws