Het Belgische voetbal kreeg de voorbije jaren jammer genoeg af te maken met de nodige faillissementen. KV Oostende was de laatste profclub die kopje onder ging. De kustploeg moest vorige zomer het faillissement aanvragen nadat er niet tijdig een overnemer gevonden werd om nog een proflicentie te halen.
De kustploeg scheerde hoge toppen toen Marc Coucke voorzitter was, maar na diens vertrek ging het stelselmatig bergaf. Opvolgers Peter Callant en Frank Dierckens hadden niet de nodige financiële slagkracht en na hun doortocht reed Pacific Media Group de club helemaal de afgrond in.
Na een knap debuutseizoen met Alex Blessin als trainer leidde hun beleid uiteindelijk eerst tot de degradatie naar 1B en vervolgens het einde van KV Oostende, dat intussen wel gefuseerd is met KSV Diksmuide en als KV Diksmuide Oostende in derde nationale actief is.
KV Oostende opgelicht door Duitse tachtiger
Nu duikt er nog een pijnlijk verhaal op uit de periode onder PMG. Het Nieuwsblad weet dat KVO pijnlijk opgelicht werd door een Duitse tachtiger. Hij wist de club op die manier 250.000 euro afhandig te maken.
De 85-jarige Mohamad S. deed zich in de zomer van 2018 voor als de financieel directeur van Spartak Moskou, waar KVO net Fashion Sakala voor 500.000 euro weggeplukt had. Toen de eerste schijf gestort moest worden, liet de club zich om de tuin leiden door de Duitser, die beweerde dat er een probleem was met de rekening die in de transferovereenkomst opgenomen was en dus een andere rekening doorgaf.
Pas dagen later gingen alarmbellen af
Oostende stortte het geld en kreeg het onheil pas in de smiezen toen de club vijf dagen later een betalingsherinnering kreeg van de échte financieel directeur van Spartak. De club stapte naar de politie, die uiteindelijk wist te achterhalen dat het geld bij Mohamad S. beland was.
De zaak werd woensdagochtend behandeld voor de Brugse strafrechtbank. De curator van KV Oostende heeft zich daarbij burgerlijk partij gesteld, in de hoop om het geld nog te kunnen recupereren. Het Duitse gerecht zou immers al beslag gelegd hebben op een groot deel van de som.