AA Gent haalde afgelopen zomer een heuse lijst aan verse krachten in huis. Een aantal van die zomeraanwinsten had het tot dusver lastig om hun draai te vinden. Maar één daarvan is inmiddels uitgegroeid tot een absolute steunpilaar.
De Buffalo's begonnen afgelopen zomer aan een compleet nieuw hoofdstuk. Zo werd definitief afscheid genomen van voorzitter Ivan De Witte, terwijl manager Michel Louwagie louter nog een adviserende functie kreeg. Ook de samenwerking met trainer Hein Vanhaezebrouck kreeg geen vervolg. Om hem te vervangen koos nieuwe eigenaar Sam Baro voor Wouter Vrancken.
De sportieve leiding kwam dan weer in handen van Arnar Vidarsson terecht. De ex-middenvelder en voormalig bondscoach van IJsland was al actief binnen de jeugdopleiding en werd gepromoveerd tot sportief manager. Tijdens zijn eerste zomermercato in die functie stond hij meteen voor een heuse vuurdoop.
Wisselend succes
Vidarsson moest immers een pak uitgaande deals mee in goede banen leiden. Julien De Sart, Mathias Fernandez-Pardo, Tarik Tissoudali, Hyunseok Hong, ... zochten allemaal andere oorden op. Daar tegenover moest de IJslander natuurlijk ook geschikte vervangers voorzien. Dat leverde een wisselend succes op.
Aanwinsten als Tiago Araujo, Helio Varela, Zalan Vancsa en Andri Gudjohnsen waren bijvoorbeeld nog geen voltreffers en zullen dringend een tandje moeten bijsteken. Daar tegenover werden echter ook geslaagde inkomende transfers gedaan. Max Dean is bijvoorbeeld al een publiekslieveling. Maar vooral Mathias Delorge blijkt een voltreffer.
Vaste steunpilaar
De middenvelder brak vorig seizoen op indrukwekkende wijze door bij STVV. Verschillende clubs trokken dan ook aan zijn mouw. Uiteindelijk viel zijn keuze toch op Gent en daar mogen de Buffalo's erg tevreden zijn. Zo is Delorge na enkele maanden uitgegroeid tot één van de vaste steunpilaren. "Zijn recuperaties en crosspasses zijn onmisbaar geworden voor Gent", stelt men bij Het Nieuwsblad. "Hij is niet meer weg te denken uit de basis. De reden waarom hij nagenoeg alles speelt." Bovendien is Delorge nog altijd maar 20 jaar, op termijn zal hij dus ongetwijfeld ook een financiële meerwaarde opleveren.