Bij dit winterweer loopt er bijna niemand van de voetballers nog met korte mouwen op het veld. Ze dragen zelfs nog meer kledij om niet koud te hebben, of ze smeren zich in met allerhande zalfjes om toch maar een beetje warm te hebben. Er zijn natuurlijk ook nog de regels. Niet alles mag aangedaan worden. Wat mag een voetballer nu wel en wat moet hij achterwege laten?
Voetballers hebben rare gewoontes, zo ook Björn Vleminckx, Benji De Ceulaer en Koen Persoons. Bij dit winterweer hebben ze een bizar trucje om de voeten warm te houden: peper op strooien. Door de peper is er een betere doorbloeding in de voeten en blijven ze langer warm. Het enige nadeel: de peper blijft prikken tot lang na de match.
Een legging mag gedragen worden om de benen warm te houden. Dit is geen probleem, maar wielerbroeken en ondershirts mogen niet aangetrokken worden, behalve als ze dezelfde kleur hebben als hun broek of shirt erboven. Bij Genk bijvoorbeeld zouden de spelers geen geel ondershirt mogen dragen. Daarvoor werd er al meermaals een speler naar de kant gestuurd om zich te ontdoen van broek of shirt.
Handschoenen zijn toegestaan en mogen gezien worden. Dit werd zo opgesteld, omdat de warmte vooral langs de uiteinden van het lichaam, de handen en voeten, ontsnapt. Hier is dit een accessoire die vaak in zijn meest neutrale, zwarte kleur gedragen wordt. Maar in het American football durven ze wel eens via campagnes een andere kleur dragen.
Wat mag er dan niet gedragen worden? Mutsen al zeker, mocht Barry Boubacar Copa onlangs nog ondervinden. De doelman van Sporting Lokeren werd immers door scheidsrechter Serge Gumienny verplicht om zijn 'ganstermuts' uit te trekken. De bankzitters zullen in de dug-out met een tv-deken de voeten niet warm kunnen houden. Een nekverwarmer is ook bij wet verboden te dragen op een voetbalveld. Het wurgende effect is immers te groot. Men zal zich moeten verwarmen door veel te presteren op het veld en een extra inspanning te leveren.