De komst van Vincent Tan naar KV Kortrijk zorgt voor veel commotie. Sporteconoom Trudo Dejonghe ziet voor- en nadelen voor de club. Aan
Sporza geeft hij aan waarom Tan mogelijk voor België heeft gekozen.
"Voor een club is zo'n investeerder misschien wel een zegen. Hij kan het budget verhogen en op langere termijn wint een groter budget altijd. Als je met een beperkt budget presteert, blijft dat niet eeuwig duren. Tan hoort bij de nieuwe rijken en die mensen willen een soort sociaal kapitaal verzamelen. Hij koopt een voetbalclub zoals anderen dat op de Playstation doen. 5 miljoen euro op zijn vermogen van 2 Ã 3 miljard is niets."
"Het voordeel van België is dat er weinig regels zijn over niet-EU-spelers. We zijn een luilekkerland. Je kunt met 12 Ivorianen of 14 Maleisiërs voetballen, die je dan nog weinig moet betalen ook."
"België is een soort opleidingscompetitie geworden, een kweekvijver. Het kan interessant zijn voor Tan om spelers die voor Cardiff te zwak zijn of in Engeland geen vergunning krijgen, hier te laten spelen."
"De kans is heel groot dat er vanalles zal veranderen bij Kortrijk, denk maar aan hoe het bij Lierse ging. Als het goed gaat, zullen fans dat snel vergeten zijn."
"Als het slecht gaat daarentegen zullen de toeschouwersaantallen dramatisch zakken, zeker als er een vreemdelingenlegioen aan spelers komt. Het gevaar is dat de eigenheid van de club verloren kan gaan.